Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εντοπίστηκε χθες το απόγευμα σε σημείο παρά τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας, στην περιοχή Αραδίππου, κρυμμένο νάιλον σακούλι που περιείχε 270 σφαίρες πυροβόλων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων.

Οι σφαίρες παραλήφθηκαν για να τύχουν δικανικών και επιστημονικών εξετάσεων, με τον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου να διερευνά.

 

Επίσης στη σύλληψη 40χρονου από την επαρχία Λάρνακας, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας. Ο 40χρονος συνελήφθη από μέλη του Κλάδου Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην κατοικία του, εντόπισαν ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή και μία φορητή συσκευή φύλαξης ηλεκτρονικών δεδομένων.

Ανακρινόμενος, φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές την διάπραξη των υπό διερεύνηση αδικημάτων.

 

Εξάλλου χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα κράτησης για τέσσερις μέρες εναντίον άνδρα ηλικίας 66 ετών από τη Λεμεσό, για διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, παράνομης κατοχής αδασμολόγητων εμπορευμάτων, δόλιας αποφυγής καταβολής δασμού και φόρου και δόλιας αποφυγής καταβολής ΦΠΑ.

Ο 66χρονος ανακόπηκε το απόγευμα της Τετάρτης από μέλη του ΟΠΕ Ειδικών Καθηκόντων Πύλας στο δρόμο Πύλας – Λάρνακας και κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντοπίστηκαν 60 φιάλες ψυκτικού αερίου και 23 κιβώτια που περιείχαν φυτοφάρμακα συνολικού βάρους 346 περίπου κιλών.

 

Τέλος ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής, η αποκατάσταση της δημοτικής αγοράς, παίρνει σάρκα και οστά. Ο δήμος προκήρυξε πρόσφατα τις προσφορές για την ανάπλαση της, η οποία με την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών έργων αναμένεται ν’ αποτελέσει ένα πολυλειτουργικό και πολιτιστικό κέντρο για τον ακριτικό δήμο.

Πρόκειται για ένα ιστορικό κτήριο μ’ εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής, το οποίο ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 1950. Το αναπαλαιωμένο κτήριο αναμένεται ότι θα φιλοξενήσει μελλοντικά διάφορα πολιτιστικά τμήματα του δήμου.

Το έργο έχει προϋπολογιστεί γύρω στα δύο εκατομμύρια ευρώ, με το Δήμο Αθηένου να χρηματοδοτεί το 20% της συνολικής δαπάνης.

Η τελευταία ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίστηκε η 30η Μαρτίου του 2021 και η διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών καθορίστηκε σε 24 μήνες.

 

Send this to a friend