Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Λάρνακα: Οδός… λυμάτων η Α. Στρουθίδη (ΦΩΤΟ)
Λάρνακα: Οδός… λυμάτων η Α. Στρουθίδη (ΦΩΤΟ)

Λάρνακα: Οδός… λυμάτων η Α. Στρουθίδη (ΦΩΤΟ)

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ 

Απελπισμένοι δηλώνουν κάτοικοι στην οδό Ανδρέα Στρουθίδη, στη Λάρνακα, εξαιτίας των λυμάτων που ρέουν στο δρόμο, έξω από τις οικίες τους. Ο δρόμος βρίσκεται μεταξύ Μητρόπολης και Σταυροδρομίου και όπως μας κατάγγειλαν οι περίοικοι, το πρόβλημα με τα λύματα και τους βόθρους χρονίζει, χωρίς μέχρι σήμερα καμιά υπηρεσία να μπορέσει να το επιλύσει.

Οι κάτοικοι γνωστοποίησαν το πρόβλημά τους, με την ελπίδα να βρεθεί κάποια διευθέτηση. Όπως ανέφεραν, ήδη έχουν αποταθεί στην Τεχνική Υπηρεσία, στο Υγειονομείο καθώς και στο Τμήμα Παραπόνων του Δήμου Λάρνακας, χωρίς μέχρι σήμερα να γίνει κατορθωτό ναεντοπιστεί η αιτία του κακού για να σταματήσει η ροή των λυμάτων στο δρόμο.

Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις λίγες στο κέντρο της Λάρνακας, όπου ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το αποχετευτικό σύστημα. Τα έργα έχουν καθυστερήσει εξαιτίας των αρχαίων που βρίσκονται στο υπέδαφος της περιοχής. «Τα λύματα τρέχουν μπροστά από την κύρια είσοδο του σπιτιού μου.

Η δυσοσμία είναι αφόρητη. Ούτε τα παράθυρα δεν μπορώ ν’ ανοίξω εξαιτίας της μπόχας. Το καλοκαίρι η κατάσταση χειροτερεύει. Δίπλα από το σπίτι μου υπάρχει ένα ανοικτό οικόπεδο, το οποίο γέμισε λάσπες εξαιτίας των λυμάτων», μας είπε αγανακτισμένη κάτοικος της περιοχής.

Οι κάτοικοι στην οδό Ανδρέα Στρουθίδη υποφέρουν εξαιτίας αυτής της κατάστασης και ζητούν να βρεθεί μια λύση, έστω και προσωρινή, μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες για το αποχετευτικό σύστημα. Εκτιμούν πως μόνο όταν η περιοχή συνδεθεί με το αποχετευτικό σύστημα θα επιλυθεί οριστικά το θέμα με τα λύματα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των επηρεαζόμενων κατοίκων, το πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει από προβληματικούς υπονόμους παρακείμενων κτισμάτων καθώς και από υπόγεια εγκατάσταση της ΑΤΗΚ που βρίσκεται στο δρόμο, απ’ όπου, σύμφωνα με τους περιοίκους, αναβλύζουντα λύματα και ρέουν σ’ όλο το μήκος του δρόμου.

Send this to a friend