Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μπαίνει τάξη με τους πλανοδιοπώλεις των Φοινικούδων
Μπαίνει τάξη με τους πλανοδιοπώλεις των Φοινικούδων

Μπαίνει τάξη με τους πλανοδιοπώλεις των Φοινικούδων

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Επιτέλους, μπαίνει τάξη στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων όσον αφορά τους πλανοδιοπώλεις. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, θα δημιουργηθούν δύο συγκεκριμένοι χώροι δίπλα από τον παραλιακό πεζόδρομο (προς την πλευρά της θάλασσας), όπου θα καθοριστούν σημεία για τους υφιστάμενους αδειούχους πλανοδιοπώλεις της παραλίας.

Με τον τρόπο αυτό, το δημοτικό συμβούλιο επιθυμεί να βάλει τάξη και να επικρατήσει μια στοιχειώδης ευπρέπεια όσον αφορά την παρουσία των πλανοδιοπωλών στον παραλιακό πεζόδρομο, ώστε να μην επηρεάζεται, με οποιονδήποτε τρόπο, η διέλευση των πεζών. Με τον τρόπο αυτό, θα πάψει η ακαλαίσθητη εικόνα που παρατηρείται μέχρι σήμερα, ο κάθε πλανοδιοπώλης να βρίσκεται σε όποιο σημείο επιθυμεί, πάνω στον πεζόδρομο.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε στο Larnakaonline ότι ήδη έχει ανατεθεί σ’ εργολάβο η χωροθέτηση των χώρων όπου θα εγκατασταθούν οι πλανοδιοπώλεις της παραλίας. Στα σημεία αυτά θα γίνει πλακόστρωτο, τα υλικά έχουν παραγγελθεί από την Κίνα και μέχρι το πρώτο 10ήμερο Απριλίου αναμένονται στην Κύπρο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες. Όπως ανέφερε ο κ.Βύρας, οι κατασκευαστικές εργασίες για την διαμόρφωση, με πλακόστρωτο, των χώρων των πλανοδιοπωλών αναμένεται να διαρκέσουν περίπου ένα μήνα.

Φεύγουν οι κερκίδες

Εκτός, όμως, από την διαμόρφωση ειδικών χώρων για τους πλανοδιοπώλεις, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας αποφάσισε επίσης όπως αφαιρεθούν και οι ξύλινες εξέδρες του υφιστάμενου μεγάλου γηπέδου beachvolley,στην ακτή των Φοινικούδων. Στον ίδιο χώρο θα παραμείνουν μόνο τα γήπεδα beachvolley και τα γήπεδα της αντισφαίρισης.

Όπως είπε ο Α. Βύρας, οι εξέδρες έχουν φθαρεί από τον χρόνο, γι’ αυτό και θ’ αφαιρεθούν για να συντηρηθούν κι εφόσον στο μέλλον διοργανωθεί στην παραλία των Φοινικούδων κάποιαδιεθνής αθλητική διοργάνωση, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν με μεγάλα τουρνουά beachvolley, τότε θα τοποθετηθούν ξανά. Είναι γεγονός πως ο χώρος γύρω από το μεγάλο γήπεδο beachVolleyτων Φοινικούδων χρειάζεται… «σκούπα», ώστε να καθαριστεί και να ευπρεπιστεί εν’ όψει της νέας καλοκαιρινής περιόδου.

Send this to a friend