Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Καταζητούνται δυο πρόσωπα από το Καμερούν για παραχάραξη νομίσματος (φώτο)
Λάρνακα: Καταζητούνται δυο πρόσωπα από το Καμερούν για παραχάραξη νομίσματος  (φώτο)

Λάρνακα: Καταζητούνται δυο πρόσωπα από το Καμερούν για παραχάραξη νομίσματος (φώτο)

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Να εξιχνιάσει πλήρως την υπόθεση κλοπής 53 χιλιάδων ευρώ που διαπράχθηκε πρόσφατα στη Λάρνακα, με τους δράστες να… ναρκώνουν το θύμα τους, προσπαθεί η Αστυνομία, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο υπόπτων που καταζητούνται, με στόχο τη συλλογή στοιχείων ή πληροφοριών που μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό τους.

Πρόκειται για τον Theophile Chefoin Kangkang, ηλικίας 27 χρόνων (ημερομηνία γέννησης 5/6/1993, από το Καμερούν και για αγνώστων στοιχείων και υπηκοότητας άντρα, επίσης αφρικανικής καταγωγής. Εναντίον τους διερευνώνται αδικήματα απόπειρας παραχάραξης νομίσματος, παράνομης κατοχής υλικών κι εργαλείων για παραχάραξη νομίσματος και κακόβουλης χορήγησης βλαβερού πράγματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε στην Αστυνομία 24χρονος ελληνοκύπριος, το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, γύρω στις 8μ.μ., συναντήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Λάρνακα με άγνωστο άντρα, τον οποίο γνώρισε μέσω διαδικτύου, ο οποίος τον έπεισε ότι μπορούσε να του πολλαπλασιάσει το χρηματικό ποσό των 53.000 ευρώ σε 150.000 ευρώ με τη χρήση χημικών ουσιών.

Την ώρα που ο 24χρονος συνομιλούσε με τον ύποπτο, ο τελευταίος έφερε απότομα ένα κομμάτι ρούχο μπροστά στο στόμα και την μύτη του, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει τις αισθήσεις του, αφού πιθανόν να εισέπνευσε άγνωστη ουσία. Όταν αργότερα ο 24χρονος επανάκτησε τις αισθήσεις του, αντιλήφθηκε ότι ο άγνωστος είχε φύγει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, αφού του έκλεψε τις 53.000 ευρώ, καθώς και την τραπεζική πιστωτική του κάρτα.

Από εξετάσεις που έκανε η Αστυνομία στην σκηνή, εντοπίστηκε μια ταξιδιωτική τσάντα η οποία περιείχε υλικά κι εργαλεία που χρησιμοποιούνται για παραχάραξη χαρτονομισμάτων, ενώ όπως διαπιστώθηκε, η κράτηση του δωματίου στο ξενοδοχείο έγινε πιθανότατα από τον καταζητούμενο Theophile Chefoin Kangkang, αφού φέρεται να παρουσίασε πλαστό δελτίο ταυτότητας της Γαλλίας, στο όνομα Diallo Dien Samba (ημερομηνία γέννησης 13/1/1986).

Πέραν των δύο υπόπτων που καταζητούνται, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη άλλων τριών ανδρών, ηλικίας 21, 49 και 37 χρόνων, όλοι από το Καμερούν, εναντίον των οποίων εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι επίσης ενέχονται στην υπό αναφορά υπόθεση. Και οι τρεις έχουν προφυλακιστεί με διατάγματα του δικαστηρίου.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό ή αναγνώριση των στοιχείων των δύο καταζητούμενων Αφρικανών, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λάρνακας, στον τηλεφωνικό αριθμό 24-804060, με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

Send this to a friend