Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίζει η ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς Αθηένου
Αρχίζει η ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς Αθηένου

Αρχίζει η ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς Αθηένου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στην Αθηένου, η αποκατάσταση της δημοτικής αγοράς, παίρνει σάρκα και οστά. Ο ακριτικός δήμος προκήρυξε πρόσφατα τις προσφορές για την ανάπλαση της αγοράς, η οποία με την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών έργων αναμένεται ν’ αποτελέσει ένα πολυλειτουργικό και πολιτιστικό κέντρο για το Δήμο Αθηένου. Πρόκειται για ένα ιστορικό κτήριο μ’ εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής, το οποίο ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 1950 από τον μακαριστό σπουδαίο αρχιτέκτονα Νεοπτόλεμο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προώθηση του έργου, αναφέροντας ότι η αποκατάσταση της δημοτικής αγοράς θα συμβάλει στην ουσιαστική αναζωογόνηση του διατηρητέου κτίσματος και στην ανάπτυξη της γύρω περιοχής, αφού, όπως εξήγησε, πέραν των άλλων δραστηριοτήτων, το αναπαλαιωμένο κτήριο της αγοράς θα φιλοξενήσει μελλοντικά διάφορα πολιτιστικά τμήματα του δήμου. Τ

ο έργο αποκατάστασης της δημοτικής αγοράς αποτελείται από δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση αφορά αποκλειστικά την αποκατάσταση της αγοράς, ενώ η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και της εκκλησίας του πολιούχου αγίου της Αθηένου, του Αγίου Φωκά. Στόχος του δήμου είναι όπως οι δύο φάσεις να ολοκληρωθούν την ίδια περίοδο.

Το έργο της δημοτικής αγοράς έχει προϋπολογιστεί γύρω στα δύο εκατομμύρια ευρώ (εκτός ΦΠΑ), με το Δήμο Αθηένου να χρηματοδοτεί το 20% της συνολικής δαπάνης. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίστηκε η 30η Μαρτίου 2021 και η διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών καθορίστηκε σε 24 μήνες.

Ακόμα τρία έργα

————————

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αθηένου είπε ότι αυτή την περίοδο προκηρύχθηκαν οι προσφορές για ακόμα τρία έργα υποδομής, που είναι η ανάπλαση της Πλατείας της Βρύσης και των γύρω δρόμων, η αναβάθμιση του Κωνσταντίνειου πάρκου και η αναπαλαίωση προσόψεων παραδοσιακών οικοδομών. Τα έργα αυτά έχουν εγκριθεί στη βάση του καθεστώτος «Δημόσιες Υποδομές Μικρής Κλίμακας», που υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης LEADER Επαρχιών Λάρνακας- Αμμοχώστου 2014-2020.

 

Send this to a friend