Home ΛΑΡΝΑΚΑ Όχι στη μεταφορά εργοστασίων ασφαλτικού στη Λάρνακα
Όχι στη μεταφορά εργοστασίων ασφαλτικού στη Λάρνακα

Όχι στη μεταφορά εργοστασίων ασφαλτικού στη Λάρνακα

Γράφει ο Βάσος Βάσου

Δήμοι και κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας αντιτίθενται έντονα στη μεταφορά των εργοστασίων ασφαλτικού από το Δάλι στην περιοχή Κόσιης, με τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα να δηλώνει χαρακτηριστικά πως η Λάρνακα δεν είναι ο φτωχός συγγενής της Κύπρου και δεν αποτελεί το τελευταίο αποκούμπι του κράτους σε ότι οχληρό θέλει να εγκαταστήσει.

Την αντίθεσή τους για την μεταφορά των εργοστασίων ασφαλτικού στην επαρχία Λάρνακας εξέφρασαν με δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ και ο δήμαρχος Αραδίππου Ε. Ευαγγελίδης, ο κοινοτάρχης Λυμπιών Μ. Γεωργίου και ο Ε. Χριστοδούλου, μέλος της Επιτροπής «Oχι στο ασφαλτικό Κόσιης/Αραδίππου».

Ο Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι για δεκαετίες η επαρχία Λάρνακας ήταν η εύκολη λύση, αφού έχουν χωροθετηθεί στην επαρχία το Ενεργειακό Κέντρο και ο ΟΕΔΑ Κόσιης. «Ο κόσμος μας έχει κουραστεί να βλέπει τη Λάρνακα να γίνεται… ο σκουπιδότοπος της Κύπρου. Δεν μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς», σημείωσε ο κ.Βύρας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων και Δήμαρχος Λ/κας υπενθύμισε πως ακόμα και οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και υγραερίου, που μετακινούνται από τα παράλια της Λάρνακας, μεταφέρονται σε άλλη περιοχή της επαρχίας, στο Βασιλικό. «Δεν νοείται ότι οχληρό υπάρχει να μεταφέρεται στη Λάρνακα γιατί είναι η εύκολη λύση. Το θέμα δεν είναι να τσακωνόμαστε με άλλες πόλεις ή επαρχίες. Το θέμα είναι να εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος, χωρίς αντιπαραθέσεις, όπου θα μπορούν να εγκατασταθούν αυτές οι οχληρές βιομηχανίες, που σίγουρα είναι αναγκαίες, αφού δεν μπορούμε να μείνουμε χωρίς άσφαλτο», επισήμανε ο Α. Βύρας.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας δήλωσε ότι οι Λαρνακείς δεν μπορούν πια ν’ ανεχτούν τη λογική των εκάστοτε κυβερνήσεων, πως ότι δεν χωράει αλλού, χωράει στη επαρχία Λάρνακας.

Ως εκ τούτου, μαζί με τις υπόλοιπες τοπικές αρχές έστειλε το κοινό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η επαρχία Λάρνακας δεν πρόκειται ν’ ανεχθεί νέες οχληρές εγκαταστάσεις στα όριά της.

 

Send this to a friend