Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η Ορόκλινη αναβαθμίζει τα πάρκα της
Η Ορόκλινη αναβαθμίζει τα πάρκα της

Η Ορόκλινη αναβαθμίζει τα πάρκα της

Γράφει ο Βάσος Βάσου

Σ’ εξέλιξη είναι τα έργα αναβάθμισης κι εκσυγχρονισμού των πάρκων και των παιδότοπων στην τουριστική κοινότητα της Ορόκλινης, όπου τοποθετούνται φωτοβολταικά συστήματα φωτισμού.

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής σε δηλώσεις του στο LarnakaOnline ανέφερε ότι στα πλαίσια της αναβάθμισης των παιδότοπων στους χώρους πρασίνου, το συμβούλιο ήδη προχώρησε στην αναβάθμιση 10 απ’ αυτών, τοποθετώντας νέα παιχνίδια, παγκάκια, καλάθους σκουπιδιών καθώς και νέο φωτισμό με αυτόνομα φωτοβολταικά συστήματα.

Όπως είπε, οι εργασίες συνεχίζονται ώστε από τα 185 πάρκα και χώρους πρασίνου που διαθέτει η Ορόκλινη (οι 75 απ’ αυτούς λειτουργούν παράλληλα και ως παιχνιδότοποι), τα πλείστα απ’ αυτά να εκσυγχρονιστούν και να παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια.

«Στόχος μας είναι σχεδόν σε κάθε γειτονιά ή περιοχή να μπορούν τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια και να ψυχαγωγούνται», συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως εντός των προσεχών ημερών θα τοποθετηθούν φωτοβολταικά συστήματα φωτισμού στα πάρκα των οδών Κωνσταντινουπόλεως, Ονείρων, Πανδώρας και Αποστόλου Λουκά.

Την ίδια ώρα, συνεργεία του κοινοτικού συμβουλίου εργάζονται πυρετωδώς για τον καθαρισμό, το κλάδεμα και τον ευπρεπισμό όλων των πάρκων και των παιδότοπων.

Με την ευκαιρία της αναβάθμισης των πάρκων, το Κ.Σ. Ορόκλινης υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η είσοδος των σκύλων μέσα στα πάρκα και στους παιδότοπους.

Send this to a friend