Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Δήμοι και Κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας αντιτίθενται στη μεταφορά των εργοστασίων ασφαλτικού από το Δάλι στην Κόσιη, με τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα να δηλώνει πως «η Λάρνακα δεν είναι ο φτωχός συγγενής της Κύπρου και δεν είναι το τελευταίο αποκούμπι του κράτους σε ό,τι οχληρό θέλει να εγκαταστήσει». Ως εκ τούτου, μαζί με τις υπόλοιπες τοπικές αρχές έστειλε το κοινό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η επαρχία Λάρνακας δεν πρόκειται ν’ ανεχθεί νέες οχληρές εγκαταστάσεις στα όριά της.

Την αντίθεσή τους με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ εκφράζουν και ο Δήμαρχος Αραδίππου, ο Κοινοτάρχης Λυμπιών και ο Ερμής Χριστοδούλου, μέλος της Επιτροπής «Oχι στο ασφαλτικό Κόσιης / Αραδίππου».

 

Ξεκίνησαν οι χωρομετρικές εργασίες που αποσκοπούν στη χωροθέτηση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Αλυκών Λάρνακας στο πρώην λεπροκομείο, μετά την από κοινού απόφαση του Δήμου Λάρνακας και του Τμήματος Περιβάλλοντος να μετακινηθεί το έργο από την περιοχή του τεμένους Χαλά Σουλτάν, όπου αρχικά ήταν προγραμματισμένο να γίνει.

Αυτό το διάστημα διεξάγονται εργασίες προσαρμογής των αρχικών σχεδίων στη νέα τοποθεσία. Το Περιβαλλοντικό Κέντρο θα μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 και εκτιμάτε ότι θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα στην καλύτερη αξιοποίηση του περιβαλλοντικού πλούτου των αλυκών.

Σ’ ότι αφορά τα υφιστάμενα κτήρια στο χώρο της Στέγης Αγίου Χαραλάμπους, ο Δήμος Λάρνακας προγραμματίζει ν’ αφήσει μόνο ένα ως μουσείο, ενώ τα υπόλοιπα θα κατεδαφιστούν αφού είναι εντελώς ακατάλληλα.

 

Send this to a friend