Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στη σύλληψη 17χρονου προχώρησε χθες η Αστυνομία στη Λάρνακα, για υπόθεσης παράνομης χρήσης, κατοχής και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν στην οικία του νεαρού τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη βάρους 76 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας και ένα μισοκαπνισμένο τσιγάρο που περιείχε κάνναβη.
Ο 17χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

 

Σε νέο σχεδιασμό που αφορά την προώθηση, προβολή και ανάπτυξη της δυτικής επαρχίας Λάρνακας προχωρά η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα έχει σχεδιαστεί μια στρατηγική πρόταση συνεργασίας για τις επιχειρήσεις της περιοχής, μέσα από την οποία θα υλοποιηθεί μελλοντικά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προώθηση, προβολή και ανάπτυξη της περιοχής. «Η πρόταση απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη δυτική Λάρνακα και στόχος είναι όλοι οι επιχειρηματίες να συμμετάσχουν σ’ αυτή την προσπάθεια. Θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περισσότερο και να οργανώσουν αλλά και να διευρύνουν τις αγορές τους σε Κύπρο και στο εξωτερικό, να δημιουργήσουν δίκτυο και συνεργασίες με τις υπόλοιπες τοπικές επιχειρήσεις.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή διάκριση που έλαβε πρόσφατα η ορεινή Λάρνακας, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι συνεργασίες, οι συνέργειες και οι πολλαπλές πολιτιστικές δραστηριότητες που υλοποιούνται στην ορεινή περιοχή. Θυμίζουμε, ότι σε διαγωνισμό που έγινε για την επιλογή «Άριστου Ευρωπαϊκού Προορισμού στην Κύπρο», η ορεινή Λάρνακας διακρίθηκε ως «Άριστος Ευρωπαϊκός Προορισμός για τον Πολιτιστικό Τουρισμό».

 

Και τέλος άρχισε η υποβολή Δηλώσεων Ζημιών στο Τμήμα Γεωργίας μετά τις πρόσφατες θεομηνίες σε γεωργοκτηνοτροφικά υποστατικά στις Κοινότητες Πάνω Λευκάρων, Μαρωνίου, Χοιροκοιτίας, Κοφίνου και Ξυλοφάγου. Οι κάτοχοι, ενοικιαστές ή διαχειριστές των εκμεταλλεύσεων που έχουν πληγεί καλούνται να υποβάλουν το έντυπο Δήλωσης Ζημιάς το αργότερο μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου στο Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Λάρνακας».

 

Send this to a friend