Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κανένα κατάστημα δεν άνοιξε σε Πρωταρά – Αγία Νάπα
Κανένα κατάστημα δεν άνοιξε σε Πρωταρά – Αγία Νάπα

Κανένα κατάστημα δεν άνοιξε σε Πρωταρά – Αγία Νάπα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Με θετικότητα και αισιοδοξία επαναλειτούργησε χθες, πρώτη μέρα χαλάρωσης των μέτρων, το λιανικό εμπόριο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, με τους καταστηματάρχες να πραγματοποιούν το πρωί συμβολική εκδήλωση με άσπρα μπαλόνια στην κεντρική πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο Παραλίμνι.

Δυστυχώς, όμως, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, αφού σε Πρωταρά και Αγία Νάπα δεν επαναλειτούργησε κανένα εμπορικό κατάστημα, ενώ στο κέντρο του Παραλιμνίου η βιωσιμότητα των πλείστων επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν κρέμεται σε μια κλωστή.

Η πρόεδρος των καταστηματαρχών Παραλιμνίου Κούλα Γούμενου δήλωσε ότι από την στιγμή που σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις της περιοχής στηρίζονται στον τουρισμό και ο συγκεκριμένος τομέας όχι μόνο είναι νεκρός, αλλά έχει προκαλέσει και μεγάλο αριθμό ανέργων, η κατάσταση όσον αφορά το λιανικό εμπόριο στην επαρχία Αμμοχώστου είναι τρομακτική.

«Ζούμε με την ελπίδα ότι θ’ αλλάξει η κατάσταση. Τα μηνύματα, όμως, που λαμβάνουμε όσον αφορά την τουριστική κίνηση στην επαρχία μας φέτος δεν είναι και τόσο ευοίωνα. Κακά τα ψέματα, το μέλλον πολλών καταστημάτων στην περιοχή μας είναι αβέβαιο. Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται στην άκρη του γκρεμού και με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται σε οριστικό κλείσιμο», σημείωσε ο κ.Γούμενου.

Send this to a friend