Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέος «βιότοπος» στη Λάρνακα!
Νέος «βιότοπος» στη Λάρνακα!

Νέος «βιότοπος» στη Λάρνακα!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σ’ έναν καινούργιο και όμορφο «υδροβιότοπο» μετατράπηκαν και φέτος τον χειμώνα οι δεξαμενές αποθήκευσης ανακυκλωμένου νερού εντός του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων της Λάρνακας. Στο χώρο αυτό βρίσκουν χειμερινό καταφύγιο χιλιάδες αποδημητικά πουλιά σχεδόν κάθε χρόνο, τέτοια εποχή.

Μάλιστα, το Τμήμα Δασών έχει κατασκευάσει ξύλινο παρατηρητήριο κοντά στις δεξαμενές αποθήκευσης επεξεργασμένου νερού, απ’ όπου μπορεί κάποιος να θαυμάσει τα διάφορα είδη πουλιών που φιλοξενούν οι δεξαμενές.

Τα αποδημητικά πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο στις δεξαμενές του τοπικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων καταγράφονται τόσο από το Ταμείο Θύρας, όσο και από το Σύλλογο Ορνιθολόγων. Τα συνήθη πουλιά που μας επισκέπτονται είναι φλαμίνγκο, πάπιες, πελεκάνοι και ερωδιοί.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι την εβδομάδα μεταξύ 8-14 Φεβρουαρίου θα είναι σε πλήρη εξέλιξη κατασκευαστικές εργασίες για το αποχετευτικό σύστημα στα πλαίσια του συμβολαίου C21A, που καλύπτει περιοχές του Δήμου Αραδίππου καθώς και του συμβολαίου C12A, που καλύπτει περιοχές των ενοριών Αι Γιάννη, Μητρόπολης και Χρυσοπολίτισσας.

Οι εργασίες στις ενορίες αυτές είναι χρονοβόρες, καθότι πρόκειται για περιοχές, το υπέδαφος των οποίων κρύβει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Ως εκ τούτου, απαιτείται πρωτίστως ο καθαρισμός των αυλακιών από τα αρχαία και μετέπειτα η έναρξη των εργασιών για το αποχετευτικό.

Πιο συγκεκριμένα, τις προσεχείς μέρες θα εκτελούνται εργασίες στην οδό Νικοδήμου Μυλωνά (μέρος), από την συμβολή της με την οδό Ευαγόρα Παλληκαρίδη μέχρι την συμβολή της με την οδό Ικάρου και στην οδό Χαμίτ Μπέη (μέρος), από το ύψος της πλατείας Χαμίτ Μπέη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αλή Ντεντέ, παρά το Δημαρχείο Λύσης.

Εργασίες θα εκτελούνται, επίσης στις οδούς Σιττικά Χανούμ και Αγίου Γεωργίου Κοντού (μέρος). Παράλληλα, σ’ εξέλιξη βρίσκονται και τα έργα για το μεγάλο συμβόλαιο S9, που περιλαμβάνει ανασκαφές σε μέρος της οδού Πετράκη Κυπριανού καθώς και τη λειτουργία του μεγάλου αντλιοστασίου ομβρίων υδάτων S9 που ανεγείρεται στην ενορία Προδρόμου.

Send this to a friend