Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑ: Απειλητικό email σε νηπιαγωγείο – Άλλες 15 απειλές Παγκύπρια
ΛΑΡΝΑΚΑ: Απειλητικό email σε νηπιαγωγείο – Άλλες 15 απειλές Παγκύπρια

ΛΑΡΝΑΚΑ: Απειλητικό email σε νηπιαγωγείο – Άλλες 15 απειλές Παγκύπρια

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι Αρχές για τα απανωτά e-mails που λαμβάνουν οι διευθύνσεις ιδιωτικών νηπιαγωγείων τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Μέχρι στιγμής υπήρξαν 16 διαφορετικά e- mails στην αγγλική γλώσσα από αγνώστους, οι οποίοι ζητούν να τους γίνει χρηματικό έμβασμα σε συγκεκριμένο λογαριασμό, για να μην ανατινάξουν εκπαιδευτήρια.

Μέχρι στιγμής 7 νηπιαγωγεία στη Λευκωσία, 8 στη Λεμεσό και 1 στη Λάρνακα έχουν δεχθεί το ίδιο απειλητικό e-mail. 

Ο αποστολέας ονόματι Ivan Anatoly προειδοποιεί ότι συνεργός του έχει εγκαταστήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο κτίριο, ο οποίος είναι καλά κρυμμένος και καλεί του παραλήπτες να ακολουθήσουν τη διαδικασία.

«Γράφω για να σας ενημερώσω ότι ο άνθρωπος μου έκρυψε τη βόμβα στο κτίριο όπου βρίσκεται η εταιρεία σας. Ο άνθρωπος που πλήρωσα έφτιαξε την βόμβα σύμφωνα με τις οδηγίες μου» αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του.

Ο αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος ζητά τη μεταφορά 80,000 δολαρίων Αμερικής, υπό μορφή κρυπτονομίσματος, σε συγκεκριμένο λογαριασμό bitcoin, μέχρι το τέλος της εργάσιμης μέρας, ώστε να δώσει εντολές στον μισθοφόρο του να απομακρυνθεί.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα έχει μπει στο μικροσκόπιο των μελών του γραφείου καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο αποστολέας, ο οποίος δεν αποκλείεται να βρίσκεται στο εξωτερικό.

Send this to a friend