Home ΛΑΡΝΑΚΑ Διαδικτυακή παρουσίαση των σχεδίων του Υφυπουργείου Τουρισμού
Διαδικτυακή παρουσίαση των σχεδίων του Υφυπουργείου Τουρισμού

Διαδικτυακή παρουσίαση των σχεδίων του Υφυπουργείου Τουρισμού

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τα σχέδια κινήτρων του Υφυπουργείου Τουρισμού που αφορούν τον συγκεκριμένο κλάδο θα παρουσιαστούν διαδικτυακά τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021, στις 5μ.μ., μέσω της πλατφόρμας zoom. Η διαδικτυακή παρουσίαση είναι μια πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου και τα σχέδια θα παρουσιάσουν λειτουργοί του υφυπουργείου.

Τα σχέδια θ’ αφορούν επιχορήγηση εκδηλώσεων σε σχέση με την οινογαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα μέσω του Προγράμματος Ενίσχυσης (DE MINIMIS), επιχορηγήσεις για ενθάρρυνση έργων οργάνωσης και ασφάλειας παραλιών μ’ έμφαση στη βελτίωση υποδομών για εξυπηρέτηση ΑμεΑ και παροχής οικονομικής στήριξης για τη διοργάνωση διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων στην Κύπρο.

Θα παρουσιαστούν, επίσης, σχέδια σε σχέση με την παροχή οικονομικής στήριξης για την πιστοποίηση παροχών υπηρεσιών καταδύσεων αναψυχής στην Κύπρο στα πλαίσια των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και σχέδιο κινήτρων για την φιλοξενία κρουαζιερόπλοιων στο νησί μας.

Παράλληλα, το Υφυπουργείο Τουρισμού αναμένεται να παρουσιάσει ειδικά σχέδια που θ’ αφορούν πολιτική παροχής φιλοξενίας σε ξένες αθλητικές ομάδες, ομίλους και συνδέσμους για προπόνηση και προετοιμασία στην Κύπρο, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί και το σχέδιο για την οργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης για τις ειδικές μορφές τουρισμού στην Κύπρο. Ανάμεσα στα σχέδια του Υφυπουργείου Τουρισμού που θα παρουσιαστούν είναι και το σχέδιο παροχής στήριξης για τη δημιουργία ή αναβάθμιση υποδομών κι εγκαταστάσεων με στόχο την αναβάθμιση του προσφερόμενου προϊόντος σε σχέση με τις ειδικές μορφές τουρισμού σε δήμους και κοινότητες καθώς και το σχέδιο επιχορήγησης πολιτιστικών φεστιβάλ μεγάλης εμβέλειας που διοργανώνονται στην Κύπρο μέσω του Προγράμματος Ενίσχυσης Ήσσονος Σημασίας.

Τέλος, θα παρουσιαστούν και σχέδια κινήτρων για την οργάνωση συνεδρίων, την πραγματοποίηση έργων τοπικού χαρακτήρα με τουριστική πτυχή και την ενθάρρυνση έργων για την ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση των παραλιών. Την διαδικτυακή παρουσίαση αναμένεται να παρακολουθήσουν μέλη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Send this to a friend