Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Παγκύπριος μαθητικός διαγωνισμός από το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου
Παγκύπριος μαθητικός διαγωνισμός από το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου

Παγκύπριος μαθητικός διαγωνισμός από το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου, το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, διοργανώνει Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό, που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών που λήγει στις 5 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου.

«Διανύοντας την τρίτη δεκαετία λειτουργίας και προσφοράς του, το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, έχει καταστεί η ναυαρχίδα στη θεραπεία του καρκίνου, έχοντας εδραιωθεί στη συνείδηση της κυπριακής κοινωνίας ως το σημαντικότερο όπλο αντιμετώπισής του», προστίθεται.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου, που έχει θεσπιστεί στις 4 Φεβρουαρίου από τη Διεθνή Ένωση κατά του Καρκίνου (UICC), με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση και τον έλεγχο του καρκίνου, βρίσκει το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου όπως και ολόκληρο τον πλανήτη αντιμέτωπο με τον Covid-19.

Στόχος του Ογκολογικού Κέντρου από τον περασμένο Μάρτιο, με την εξάπλωση της πανδημίας στην Κύπρο, ήταν η φροντίδα όλων των ασθενών με καρκίνο σε ένα περιβάλλον απόλυτα ασφαλές, βάσει αυστηρών περιοριστικών μέτρων ενώ αρωγοί στην επίτευξη του στόχου αυτού ήταν οι Σύνδεσμοι Ασθενών με καρκίνο, φορείς, οργανώσεις και στενοί συνεργάτες του Κέντρου που το υπηρετούν με ανιδιοτέλεια (Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών & Φίλων – ΠΑΣΥΚΑΦ, Europa Donna Κύπρου, Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, Europa Uomo Κύπρου, Ένα Όνειρο Μια Ευχή, Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου, Σύνδεσμος Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου), όπως και οι λειτουργοί υγείας του Ογκολογικού Κέντρου, που με αυταπάρνηση συνεχίζουν να βρίσκονται στη πρώτη γραμμή, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου ιδρύθηκε σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και την Τράπεζα Κύπρου και προσφέρει υπηρεσίες από το 1998. Θεωρείται, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη σύμπραξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Κύπρο, προς όφελος των καρκινοπαθών αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα.

Send this to a friend