Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ «Είμαι και Μπορώ» το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου
«Είμαι και Μπορώ» το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου

«Είμαι και Μπορώ» το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου

Τα συγχαρητήρια του σε όσες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μάχονται με σθένος κατά του καρκίνου, εκφράζει σε σημερινή ανακοίνωση του το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου, που εορτάζεται στις 4 Φεβρουαρίου, το μήνυμα της οποίας είναι «Είμαι και Μπορώ».

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι, ο τομέας του εθελοντισμού έχει έντονη και σημαντική συμβολή στην καταπολέμηση της ασθένειας ενώ με τις υποδομές που οι Οργανώσεις διαθέτουν, καθώς και με τις δωρεάν υπηρεσίες και προγράμματα που προσφέρουν, στηρίζουν ουσιαστικά τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους παγκύπρια.

«Αδιαμφισβήτητα, αυτά δεν θα γίνονταν κατορθωτά χωρίς την αμέριστη στήριξη της Πολιτείας και την ενεργό δραστηριοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών. Η κοινή προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, η ιατρική έρευνα να εντατικοποιηθεί κι η ενημέρωση να είναι καθολική, ούτως ώστε να επιτυγχάνεται ορθή πρόληψη και γρήγορη διάγνωση», προστίθεται.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε να τιμάται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη και την αρχαιότερη οργάνωση κατά της ασθένειας.

Προστίθεται ακόμα ότι, το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου 2021 «Είμαι και Μπορώ» εμπίπτει στην τριετή εκστρατεία 2019-2021 και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση και ενθάρρυνση των μελών της Κοινωνίας των Πολιτών να δεσμευτούν προσωπικά ότι θα αναλάβουν δράση, αφού οι ενέργειες του καθενός από μας επηρεάζουν τους άλλους γύρω μας, στη γειτονιά, στην κοινότητα, στην πόλη μας.

«Αυτή η δύσκολη χρονιά μάς υπενθυμίζει τη δύναμη που έχει η συνεργασία και η συλλογική δράση. Η δέσμευση όλων είναι απαραίτητη, για τη δημιουργία ενός κόσμου ελεύθερου από καρκίνο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Send this to a friend