Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κύπρος: Η περιέργεια 75χρονης “ξέθαψε” το νεκρό έμβρυο
Κύπρος: Η περιέργεια 75χρονης “ξέθαψε” το νεκρό έμβρυο

Κύπρος: Η περιέργεια 75χρονης “ξέθαψε” το νεκρό έμβρυο

Ένα βήμα πριν από την εξιχνίαση της μακάβριας υπόθεσης που ήρθε στο “φως” χθες το απόγευμα μετά τον εντοπισμό νεκρού εμβρύου σε πλαστική σακούλα το οποίο τάφηκε στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου, βρίσκονται τα μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αμμοχώστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου έχουν περάσει μέχρι στιγμής αρκετά πρόσωπα που έδωσαν καταθέσεις στις Αρχές, μεταξύ των οποίων οι νεκροθάφτες που παρέλαβαν το νεκρό έμβρυο από ιδιωτική κλινική της περιοχής και το έθαψαν στον συγκεκριμένο χώρο, ιερέας που υπηρετεί στην περιφέρεια της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, οι αρμόδιοι του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, οι γονείς του άτυχου εμβρύου καθώς και η γυναίκα που το εντόπισε και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ευθύς εξ αρχής η Αστυνομία είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και έκανε λόγο “για πολύ σοβαρό και ευαίσθητο θέμα.”

Η “ταυτότητα” του νεκρού εμβρύου

Από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έμβρυο 37 εβδομάδων το οποίο μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η μητέρα στον γυναικολόγο που την παρακολουθούσε, διαφάνηκε ότι ήταν νεκρό. Γονείς και γιατρός αποφάσισαν τη διενέργεια καισαρικής τομής για αφαίρεση του νεκρού εμβρύου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική κλινική της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου στις 12 Ιανουαρίου 2021.

Η άτυπη συμφωνία Εκκλησίας-νοσηλευτηρίων

Καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε στο alphanews.live ότι “κλειδί” για εξιχνίαση της μυστηριώδους υπόθεσης αποτελεί η άτυπη συμφωνία που ισχύει μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου με τις Διευθύνσεις των ιδιωτικών και κρατικών νοσηλευτηρίων της περιοχής. Αυτή, προνοεί την παράδοση των νεκρών εμβρύων από αποβολές ή τοκετούς στους νεκροθάφτες για ταφή, αντί την απόρριψη τους ως ιατρικά απόβλητα και τη διαχείριση τους από τις εκμισθωμένες εταιρείες. Τα νεκρά έμβρυα μεταφέρονται στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου όπου θάβονται περιμετρικά του παλαιού Κοιμητηρίου και κοντά στο περιτοίχισμα, χωρίς να πραγματοποιηθεί θρησκευτική ή άλλη τελετή.

Η γυναίκα που θέλησε να λύσει το “μυστήριο” με τσάπα…

Την ίδια ημέρα νεκροθάφτες έθαψαν το νεκρό έμβρυο που παρέλαβαν από ιδιωτική κλινική, κοντά στον τάφο των γονιών 75χρονης γυναίκας. Η πράξη τους φαίνεται ότι έγινε αντιληπτή από την γυναίκα, η οποία έκτοτε “βασανιζόταν” από το τι έκαναν οι νεκροθάφτες δίπλα στον τάφο των αγαπημένων της προσώπων. Μέχρι χθες το απόγευμα, που αποφάσισε να λύσει το “μυστήριο” σκάβοντας με τσάπα στο συγκεκριμένο σημείο και φτάνοντας σε βάθος εξήντα περίπου εκατοστών. Αποτέλεσμα, ήταν να εντοπίσει το νεκρό έμβρυο μέσα σε πλαστική σακούλα και να ενημερώσει σχετικά τις Αρχές.

Οι έρευνες στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου

Στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου έσπευσαν από την πρώτη στιγμή μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου που απέκλεισαν τη σκηνή και διενήργησαν έρευνες για συλλογή τεκμηρίων και μαρτυριών. Το νεκρό βρέφος μεταφέρθηκε με οδηγίες του επί καθήκοντι ιατροδικαστή στο Νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, προκειμένου να υποβληθεί στη νενομισμένη νεκροτομή, ώστε να διαφανούν τα αίτια θανάτου. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ληφθεί απόφαση για τη διενέργεια της νεκροτομής, ωστόσο θα γίνουν επιστημονικές εξετάσεις για ταυτοποποίηση του εμβρύου με τη μέθοδο DNA

Δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα

Μιλώντας στο alphanews.live o Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Αντρέας Κωνσταντίνου επισήμανε ότι από τις εξετάσεις για την υπόθεση διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο δεν ήταν πρόχειρα θαμμένο όπως αρχικά είχε μεταδοθεί και ως εκ τούτου, δεν φαίνεται να προκύπτουν ποινικά αδικήματα, εναντίον οποιονδήποτε προσώπων. Ωστόσο, καθηκόντως οι Αρχές θα ολοκληρώσουν την διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγή: alphanews.live

Send this to a friend