Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κυκλοφορία ακατάλληλου ρυζιού στην κυπριακή αγορά
Κυκλοφορία ακατάλληλου ρυζιού στην κυπριακή αγορά

Κυκλοφορία ακατάλληλου ρυζιού στην κυπριακή αγορά

Βιολογικό καστανό ρύζι μπασμάτι περιέχει ωχρατοξίνη Α, σε επίπεδα μεγαλύτερα των ανώτερων επιτρεπόμενων ορίων από την νομοθεσία της ΕΕ, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την επιχείρηση τροφίμων που διακινεί το προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση ή απόσυρση όλης της ποσότητας των συγκεκριμένων παρτίδων.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν λάβει σχετική ενημέρωση από την Ολλανδική Αρμόδια Αρχή, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σύμφωνα με την οποία στο αναφερόμενο τρόφιμο έχει εντοπιστεί ωχρατοξίνη Α, σε επίπεδα μεγαλύτερα των ανώτερων επιτρεπόμενων ορίων από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για βιολογικό καστανό ρύζι μπασμάτι, βάρους 500 γρ. με αριθμούς παρτίδας 20141, 20142, 20164 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας την 31.03.22.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, προστίθεται, «έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την επιχείρηση τροφίμων που διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση / απόσυρση όλης της ποσότητας των συγκεκριμένων παρτίδων».

«Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα των εν λόγω παρτίδων του τροφίμου να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν», σημειώνεται.

Send this to a friend