Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πέντε επιθέσεις σε πέντε χρόνια… – Οι 4 στη Λάρνακα
Πέντε επιθέσεις σε πέντε χρόνια… – Οι 4 στη Λάρνακα

Πέντε επιθέσεις σε πέντε χρόνια… – Οι 4 στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Άλλος ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου βρέθηκε στο στόχαστρο κακοποιών στοιχείων. Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τα κίνητρα των εμπρηστών που πυρπόλησαν χθες τα ξημερώματα το αυτοκίνητο πολυτελείας του γενικού αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος της Αγίας Νάπας Κώστα Ηλία, 44 χρόνων, να σχετίζονται με την ιδιότητά του ως παράγοντας του ποδοσφαίρου.

Ως εκ τούτου, οι έρευνες και οι ανακρίσεις του ΤΑΕ Αμμοχώστου στρέφονται και προς αυτή την κατεύθυνση, παρόλο που στο παρών στάδιο δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο. Η φωτιά στο αυτοκίνητο μάρκας Porce, αξίας 40 χιλιάδων ευρώ, εκδηλώθηκε στις 1.30 το πρωί κι ενώ το όχημα ήταν σταθμευμένο κάτω από υπόστεγο της κατοικίας του Κ. Ηλία, στην οδό Αλίμνου, στο Παραλίμνι.

Εκείνη την ώρα ο ιδιοκτήτης κοιμόταν στο σπίτι με την οικογένειά του. Μέχρι να φθάσει στο μέρος η Πυροσβεστική και να κατασβέσει τη φωτιά, το πολυτελές αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς. Από τις φλόγες και τους καπνούς προκλήθηκαν μικροζημιές και στην οικία του Κ. Ηλία. Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία κι έπειτα από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκαν ίχνη εμπρησμού.

Παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας από την Αστυνομία, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία. Εκτός από ποδοσφαιρικός παράγοντας, ο Κ. Ηλία διατηρεί κι επιχείρηση στην Αγ. Νάπα. Η κατάθεσή του στην Αστυνομία αναμένεται να είναι διαφωτιστική ως προς τις προσπάθειες των ανακριτών για εξακρίβωση των κινήτρων κι εντοπισμού των ατόμων που κρύβονται πίσω από τον εμπρησμό.

Βομβιστικές επιθέσεις

Η εμπρηστική επίθεση εναντίον του αυτοκινήτου του Κώστα Ηλία είναι η 5η εγκληματική ενέργεια που διενεργείται την τελευταία πενταετία εναντίον ανθρώπων που έχουν άμεση σχέση με το κυπριακό ποδόσφαιρο. Αξίζει να σημειωθεί, πως όλες οι προηγούμενες εγκληματικές πράξεις έλαβαν χώρα στην πόλη κι επαρχία Λάρνακας με στόχο άτομα της διαιτησίας…

Το 2020, στις 17 Ιανουαρίου, εξεράγη βόμβα στην οικία του διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου, στη Λάρνακα. Θυμίζουμε, ότι ο Κωνσταντίνου είναι συγκατηγορούμενος με τον πρώην πρόεδρο της Αγίας Νάπας Δημήτρη Μασιά σε υπόθεση δωροδοκίας που εκκρεμεί για εκδίκαση ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

Στις 17 Απριλίου 2018 σημειώθηκε έκρηξη βόμβας στο γκαράζ της οικίας του πρώην διαιτητή και παρατηρητή διαιτησίας Κωστάκη Καπιτανή, στη Λάρνακα, ενώ το 2016 στο στόχαστρο βομβιστών βρέθηκε το αυτοκίνητο του διαιτητή Γιώργου Νικολάου, στο Ζύγι. Το 2015 σημειώθηκε έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο του διαιτητή Βασίλη Δημητρίου, στην Αραδίππου.

Send this to a friend