Home ΛΑΡΝΑΚΑ Όαση στην «καρδιά» των Λευκάρων!
Όαση στην «καρδιά» των Λευκάρων!

Όαση στην «καρδιά» των Λευκάρων!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται να επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο «Αγορά», στα Πάνω Λεύκαρα, αφού οι εξελίξεις με την πανδημία δεν ανέτρεψαν τα πλάνα του επενδυτή και οι εργασίες ανακαίνισης του μέχρι πρότινος εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου συνεχίζονται κανονικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του InBusinessNews, στο οποίο μίλησε εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε την αναπαλαίωση του ξενοδοχείου, τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται σ’ εξέλιξη η πλήρης ανακαίνιση του κτιρίου με καινούριες ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις, ενώ τ’ όλο έργο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

«Ο στόχος είναι να υποδεχτούμε τους πρώτους επισκέπτες μας λίγο πριν την Χριστουγεννιάτικη περίοδο. Ήδη το ενδιαφέρον για κρατήσεις είναι μεγάλο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Το ξενοδοχείο, το οποίο θα φέρει την ονομασία «The Agora Hotel», θα αποτελείται από 18 δωμάτια, μεταξύ των οποίων και τρείς σουίτες. Στην εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου θα υπάρχει θερμαινόμενη πισίνα. Θα δημιουργηθούν, ακόμα, study area, yoga studio και ένα μικρό concept store με επιμελημένα προϊόντα.

Επίσης, θα λειτουργεί εστιατόριο και cocktail bar. Το κόστος για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ ενός κι ενάμισι εκατομμυρίου. Υπενθυμίζουμε, ότι το κτήριο ενοικιάστηκε πέρυσι και για περίοδο 60 χρόνων από Δανό επενδυτή που δραστηριοποιείται στην Κύπρο. Το ξενοδοχείο «Αγορά» βρισκόταν εκτός λειτουργίας για περίπου μια δεκαετία και όλο αυτό το διάστημα είχε υποστεί λεηλασίες από επιτήδειους, αποτελώντας εστία μικροβίων.

Η εικόνα του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου στο κέντρο των Λευκάρων προκαλούσε αλγεινή εικόνα στους κατοίκους και τους επισκέπτες και ταυτόχρονα μεγάλη οπτική ρύπανση. Έπειτα από ενέργειες του δήμου, των δανειστικών επιτρόπων και των αρμοδίων υπουργείων, έγινε κατορθωτή η αγορά του ξενοδοχείου από την Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος έναντι του ποσού των 330 χιλιάδων ευρώ με διακανονισμό. Στις αρχές του 2020 έγινε κατορθωτή η συμφωνία με τον Δανό επενδυτή.

Με την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, πιστεύεται ότι τα Λεύκαρα θα μπορέσουν να προσελκύσουν ντόπιους και ξένους επισκέπτες για πολυήμερες διακοπές και όχι μόνο για μονοήμερες όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Από τη λειτουργία του ξενοδοχείου αναμένεται ότι θα επωφεληθεί ολόκληρη η ορεινή επαρχία Λάρνακας.

 

 

 

 

 

Send this to a friend