Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Κλήμης: «Σπαταλούμε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη»
Κλήμης: «Σπαταλούμε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη»

Κλήμης: «Σπαταλούμε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Κλήμης Αλεξάνδρου, μίλησε στο στον Active (107,4 & 102,5).

Αν κέρδιζε την ΕΝΠ και τη Δόξα η ΑΕΚ θα πήγαινε για πρωτάθλημα. Μόνο αυτά τα παιχνίδια που θεωρητικά ήταν το φαβορί… «Ναι, σίγουρα. Κάναμε υπολογισμούς μετά τα παιχνίδια με την Ομόνοια και την ΑΕΛ, όταν είχαμε να παίξουμε με τρεις ομάδες θεωρητικά πιο αδύναμες. Σπαταλούμε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και η ομάδα είναι εκεί που είναι αυτή την στιγμή. Για το χθεσινό το παιχνίδι, άποψη μου είναι ότι κανείς δεν μπορεί να είναι παραπονούμενος για την απόδοσή μας στο πρώτο ημίχρονο. Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο φθάσαμε σε ένα σημείο να παρακαλάμε να μην χάσουμε».

Τι φταίει που δεν σκοράρει η ΑΕΚ; Αυτό έγινε κατ’ επανάληψη… «Τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Με την ΕΝΠ ισοφαρίσαμε και μέσα σε 3-4 λεπτά δεχθήκαμε δεύτερο γκολ. Αμέσως άλλαξε το μομέντουμ του παιχνιδιού. Με τον ΑΠΟΕΛ προσπαθείς να πετύχεις ένα γκολ, το καταφέρνεις με δυσκολία και στο αμέσως επόμενο λεπτό δέχεσαι το τέρμα».

Με τον ΑΠΟΕΛ έπαιζες 60-65 λεπτά με παίκτη παραπάνω και κατάφερες να μην πάρεις τη νίκη… «Ακριβώς, κατάφερες να μην πάρεις αυτό που θέλεις. Είμαι σίγουρος ότι ακόμα και ο Σωφρόνης δεν βρήκε τι φταίει. Μιας και μίλησα για τον Σωφρόνη, να πω ότι είμαι φανατικός υποστηρικτής του ακόμα και τώρα. Όσοι ασκούν κριτική να ξέρουν ότι βρήκε την ομάδα στη χειρότερη κατάσταση της τα τελευταία έξι χρόνια. Ο άνθρωπος προσπαθεί να σώσει ό,τι σώζεται, να έχει την ομάδα στην εξάδα. Δεν θα κριθεί τώρα ο Σωφρόνης. Νομίζω το καλύτερο που μπορούμε είναι να είμαστε στην τέταρτη θέση. Φαίνεται ότι ακόμα και αυτός ψάχνεται. Ίσως, τώρα να αντιλαμβάνεται και ο ίδιος τι υλικό έχει στη διάθεση του που νομίζω είναι το χειρότερο των τελευταίων χρόνων. Επομένως, είναι ο τελευταίος που φταίει και να σταματήσουν κάποιοι να καταδικάζουν τον Σωφρόνη».

Είναι τόσα πολλά τα προβλήματα της ΑΕΚ; «Νομίζω, η απόδοση κάποιων παικτών το μαρτυρά. Τον καλύτερο προπονητή του κόσμου να φέρουμε δεν μπορούμε να πάμε για πρωτάθλημα. Εξαρτάται από την ποιότητα των παικτών».

Ναι, αλλά είχε τη δυνατότητα να φέρει τέσσερις παίκτες και να σουλουπώσει την κατάσταση: «Επειδή είμαι ειλικρινής, θα πω όχι. Περίμενα ότι αυτοί οι τέσσερις να είναι καλύτεροι από τους υπόλοιπους. Μέχρι στιγμής, δεν έδειξαν ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά θα είναι άδικο να τους κρίνουμε από τώρα. Πρέπει να τους δώσουμε μέχρι το τέλος της σεζόν. Φάνηκε η αποχή στον Λαφράνς».

Ο Λαφράνς είχε να παίξει ένα χρόνο… «Δεν είναι πρόβλημα δικό μου αυτό, αλλά αυτών που έκριναν ότι πρέπει να έρθει στην ομάδα. Είμαι άνθρωπος που στηρίζω τους πάντες όταν είναι στην ομάδα μου. Ο Μολ έδειξε ακριβώς το αντίθετο, παρά την αποχή. Φάνηκε χθες ότι είναι ο τερματοφύλακας που θέλουμε, αλλά θα πρέπει να δούμε πως θα παρουσιαστεί και στη συνέχεια. Τον Λαφράνς τον παλιό εγώ τον ήθελα με 1000, αλλά όπως είναι τώρα είχα επιφυλάξεις.Από την στιγμή που τον επέλεξε ο Σωφρόνης ξέρει κάτι παραπάνω. Τώρα, αν θα δικαιωθεί ή όχι θα το δείξει ο χρόνος».

Είναι και πίσω ο Τρισκόφσκι, έτσι; Και επηρεάζει αυτό… «Δεν πρέπει να περιμένουμε πάντα τον Τρισκόφσκι να είναι στα καλά του. Όταν περιμένεις πάντα από τον Τρισκόφσκι να παίξει καλά για να κερδίσεις, σημαίνει ότι δεν έχεις άλλους ποιοτικούς παίκτες. Πέρασε μια άσχημη περίοδο, επηρεάστηκε, και όταν γιατρεύτηκε ήθελε να παίξει άσχετα αν δεν ήταν απόλυτα έτοιμος. Άρα, να μην κρίνουν κάποιοι όταν δεν ξέρουν. Πρέπει να τον στηρίξουν όλοι».

Λένε ότι σε κάποιες φορές όταν νοσήσει ένας αθλητής τον ταλαιπωρεί για μήνες… «Ναι, είναι εύκολο να κάθεσαι και να κρίνεις χωρίς να ξέρεις».

Το παιχνίδι της Παρασκευής με τον Ερμή, πώς το περιμένεις; «Φτάσαμε στο σημείο να παίζουμε με ομάδες που φαινομενικά είμαστε φαβορί και να γίνονται αγώνες ντέρμπι. Ο Ερμής με τον Σατσιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αν κρίνουμε την ψυχολογία των δύο ομάδων δεν θα είναι καθόλου εύκολο παιχνίδι. Ελπίζω να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε το τρίποντο».

LarnakaOnline Sports

Send this to a friend