Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Κ: Νικολαίδης: Απόψε η πιο ψυχρή νύχτα του φετινού χειμώνα μέχρι τώρα στην Κύπρο
Κ: Νικολαίδης: Απόψε η πιο ψυχρή νύχτα του φετινού χειμώνα μέχρι τώρα στην Κύπρο

Κ: Νικολαίδης: Απόψε η πιο ψυχρή νύχτα του φετινού χειμώνα μέχρι τώρα στην Κύπρο

Στην κατάψυξη συνεχίζει να βρίσκεται η Κύπρος τις επόμενες μέρες καθώς το νησί βρίσκεται στο ψυχρό κομμάτι του συστήματος . Τσουχτερό κρύο προβλέπεται σήμερα το βράδυ, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν και πάλι αισθητά κάτω από το μηδέν στα ορεινά, ενώ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Στο OMEGA και στην εκπομπή Ενημέρωση Τώρα μίλησε ο Διευθυντής Μετεωρολογικής υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης σχολιάζοντας το χειμερινό σκηνικό που διαδραματίζεται τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο. Όπως μάλιστα επισήμανε οι γενικές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν απόψε θα είναι οι πιο ψυχρές του φετινού χειμώνα μέχρι τώρα. 

Αναλυτικά ο κ. Νικολαίδης επισήμανε:

Διανύοντας μέρα ολικού παγετού η θερμοκρασία περιορίστηκε κάτω από το μηδέν στο ύψος της πλατείας Τροόδους και θα συνεχίσει να είναι κάτω από το μηδέν μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ.

Ένα χειμερινό σκηνικό εδώ  και 7 μέρες επηρεάζει τη περιοχή της Κύπρου. Σήμερα, απόψε και αύριο θα βρισκόμαστε σε αυτό που ονομάζεται το ψυχρό κομμάτι του συστήματος. Τώρα είμαστε στις ψυχρές του νεφώσεις, οι οποίες δίνουν ελαφριά βροχή, χιόνι αλλά και χιονόνερο σε αρκετές περιοχές,» ανέφερε ο κύριος Νικολαΐδης.

Θα έχουμε διαστήματα αυξημένων νεφώσεων, ελαφρές βροχές και χιόνι στα ορεινά (πάνω από 600 μέτρα) μέχρι και την Πέμπτη.

Απόψε θα είναι μια κρύα νύχτα με τη θερμοκρασία στο εσωτερικό να είναι στους 3 βαθμούς  κελσίου και στους -4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά .

Όσο αφορά το ύψος της βροχής βρίσκεται στα 19 χιλιοστά και είμαστε στο 66% της κανονικής.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μίλησε και ο σταθμάρχης του Τροόδους κύριος Ηρόδοτος Παναγίδης ενημερώνοντας για την τρέχουσα κατάσταση στη περιοχή.

«Χθες ήταν μηδενικές οι θερμοκρασίες με με -2 βαθμούς ενώ κατά διαστήματα υπήρχαν χιονοπτώσεις.»

Η περιοχή του Τροόδους χρειάζεται ειδική μεταχείριση κατά τις μετακινήσεις  καθώς στη περιοχή έχει καταγραφεί γύρω στα 13 εκατοστά  χιόνι, ενώ σε πολλά σημεία της περιοχής δημιουργήθηκε παγετός  καταστώντας το δρόμο ολισθηρό και επικίνδυνο ως προς τις μετακινήσεις .

Send this to a friend