Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Τρύφωνος στο Larnakaonline Sports: Ο Ιδιάκεθ, ο Κόντε, η γκολάρα και το όνειρο της ΑΕΚ
Τρύφωνος στο Larnakaonline Sports: Ο Ιδιάκεθ, ο Κόντε, η γκολάρα και το όνειρο της ΑΕΚ

Τρύφωνος στο Larnakaonline Sports: Ο Ιδιάκεθ, ο Κόντε, η γκολάρα και το όνειρο της ΑΕΚ

Γέννημα θρέμμα των Ακαδημιών της ΑΕΚ Λάρνακας που μάλιστα είχε κάνει και ονειρικό ντεμπούτο.

Ο λόγος για τον 20χρονο παίκτη της ΑΕΚ, που είναι δανεικός στη φετινή σεζόν στην Ομόνοια Αραδίππου, Χρίστο Τρύφωνος.

Ο νεαρός ταλαντούχος ποδοσφαιριστής μίλησε αποκλειστικά στο LarnakaOnline Sports και στον Θεόδωρο Τσιολάκη για το ξεκίνημα της καριέρας του από τις ακαδημίες της ΑΕΚ στην πρώτη ομάδα, την εμπειρία του στην ομάδα που τον ανάδειξε αλλά και για την πορεία του φέτος στην Ομόνοια Αραδίππου.

Τη φετινή σεζόν ο Χρίστος διανύει μία πολύ καλή χρονιά, καθώς έχει καταγράψει με τη φανέλα των «περιστεριών» 16 συμμετοχές, πετυχαίνοντας μάλιστα τρεις ασίστ και δύο γκολ, αριθμοί πολύ καλοί, καθώς αγωνίζεται στα άκρα της άμυνας.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα μας είπε:

Χρίστο πως σε βρίσκουμε τώρα με νέο lockdown και με ακόμη μία παύση στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας;

Είναι δύσκολα τα πράγματα τώρα με την πανδημία. Δυσκόλεψε αρκετά τους παίκτες στο θέμα της συντήρησης ειδικά πέρσι που μείναμε σε αδράνεια για αρκετό χρονικό διάστημα. Όσο για τη διακοπή είναι κάτι που δυσκολεύει σίγουρα την κατάσταση, καθώς εκεί που ήμασταν σε φόρμα τώρα πάλι σταματήσαμε. Σίγουρα ο ιός δεν χωράει στο ποδόσφαιρο και πρέπει να συνεχίζουμε να παίζουμε και εμείς θέλουμε να είμαστε στο γήπεδο να κάνουμε αυτό που αγαπάμε».

Είσαι γέννημα θρέμμα της ΑΕΚ, καθώς ξεκίνησες από εκεί το ποδόσφαιρο, πως κρίνεις τις ακαδημίες της ομάδας της Λάρνακας.

«Η Ακαδημία της ΑΕΚ λειτουργούσε και λειτουργεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό επαγγελματικά. Από τον καιρό που ήμουν εγώ μικρός μέχρι τώρα. Μας είχαν τα πάντα. Γυμναστήρια, προπονητές, συμπληρώματα για το κάθε τι που χρειαζόμασταν και μας βοηθούσαν αρκετά. Οι προπονητές που ήταν εκεί μας μεταδίδαν την νοοτροπία του νικητή και είχαν ως στόχο πάντα τον πρωταθλητισμό βάση πάντα με το αθλητικό ιδεώδες και με σεβασμό προς τον αντίπαλο. Από μικροί μας μάθαιναν τι εστί ΑΕΚ και την ιστορία που κουβαλά αυτή η ομάδα».

Πως ήρθε το βήμα στην πρώτη ομάδα

«Ήμουν σε ηλικία 16 χρόνων και μαζί με κάποια άλλα 4-5 παιδιά πηγαίναμε Εθνική και τότε ο Ρόκα μαζί με τον Ιντιάκεθ ξεκίνησαν να μας παίρνουν προπονήσεις. Μετά την ίδια χρονιά καταφέραμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο νέων με την ΑΕΚ και τότε αποφάσισαν να μας δώσουν ένα παιχνίδι με την ανδρική ομάδα απέναντι στην ΑΕΛ».

Εκείνο το παιχνίδι ήταν και το ντεμπούτο σου στην ΑΕΚ, μάλιστα πέτυχες και το πρώτο σου γκολ, πως ήταν ο αγώνας απέναντι στην ΑΕΛ;

«Ήταν κάτι σημαντικό τότε για όλους μας γιατί αγωνιστήκαμε όλοι οι μικροί που πήραμε το κύπελλο μαζί με κάποιους μικρούς ξένους της πρώτης ομάδας. Είχα κάποιο άγχος το καλό άγχος όμως, γιατί θα έπαιζα για πρώτη φορά με επαγγελματίες και θα μας έβλεπε και τόσος κόσμος, όμως νομίζω τα πήγα καλά μιας και πέτυχα και ένα γκολ».

Πράγματι και ήταν μία βολίδα από πολύ μακριά τι σκέφτηκες εκείνη την ώρα μόλις έφτασε η μπάλα σε εσένα;

«Η αλήθεια άκουγα διάφορα από παντού για να κάνω σουτ και μόλις ήρθε η μπάλα σε εμένα αυτό σκέφτηκα, το έκανα και ευτυχώς κατέληξε στα δίχτυα».

Τι ήταν για εσένα εκείνο το γκολ;

«Ήταν κάτι πολύ σημαντικό για έμενα. Από την στιγμή που ήμουν από τα έξι μου χρόνια στην ΑΕΚ και μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω ντεμπούτο, ήθελα πολύ να το κάνω και να πετύχω ένα γκολ. Είναι κάτι που θα μου μείνει αξέχαστο».

Γιορτάζει ο Τρύφωνος! Η γκολάρα που δεν θα ξεχάσουμε (βίντεο)

Για την πορεία του κυπέλλου με τη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ, τι ξεχωριστό είχε εκείνη η ομάδα και τα κατάφερε;

«Ήμασταν αρκετά δεμένοι σαν ομάδα, παίζαμε καλό ποδόσφαιρο και ξέραμε καλά ο ένας τον άλλον. Όμως μεγάλη ευθύνη για την επιτυχία που είχαμε αναλογεί και στον προπονητή της ομάδας τότε τον Μάριο Χριστοδούλου, ο οποίος ήξερε να διαβάζει τον κάθε αντίπαλο και προσάρμοζε την ομάδα όπως έπρεπε για να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο αλλά και να παίρνουμε τη νίκη. Μας μετάδιδε το πάθος που έπρεπε για το μέγεθος της ΑΕΚ».

Και τι επόμενη σεζόν πως ήταν τα πράγματα;

«Αρχικά πήγα προετοιμασία με την ανδρική ομάδα, όμως μετά επειδή ήταν γεμάτο το ρόστερ, όλοι οι μικροί πήγαμε στα δεύτερα, επί εποχής Ιραόλα. Στη συνέχεια προς το τέλος της σεζόν που ήρθε και πάλι ο Ιντιάκεθ πήγαμε ξανά στην πρώτη ομάδα».

Πως ήρθε το επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ;

«Έκανα προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και τότε με την μέγιστη βοήθεια και στήριξη του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών της ΑΕΚ, Γιώργου Θεοδότου και του Άντερ Μουρίγιο ήρθε η υλοποίηση ενός από τα όνειρα μου, να υπογράψω συμβόλαιο με την ομάδα στην οποία έζησα τα πάντα στα παιδικά μου ποδοσφαιρικά χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Θεοδότου για τη βοήθεια του και φυσικά και τον Άντερ Μουρίγιο».

Και μετά την επόμενη σεζόν, τη φετινή δηλαδή δόθηκες δανεικός στην Ομόνοια Αραδίππου, πως προέκυψε αυτό;

«Ήταν κοινή απόφαση από εμένα και τον Αρνάλ Κόντε. Τότε προέκυψε ενδιαφέρον από ομάδες για να πάω ως δανεικός. Ο Μιχάλης Μάρκου, που τότε ήταν προπονητής στην Ομόνοια Αραδίππου πήγε στο γραφείο του Κόντε, μίλησαν, συμφωνούσε η φιλοσοφία τους και με ζήτησε επίσημα για να πάω εκεί. Μετά με ειδοποίησε ο Κόντε για αυτή την πρόταση, μου είπε ότι είναι καλό να πάω να πάρω κάποια παιχνίδια για να επιστρέψω καλύτερος και βελτιωμένος στην ΑΕΚ, συμφώνησα και εγώ μαζί του και μετά μίλησα με τον Μάρκου και πήγα στην Ομόνοια».

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πας στην Ομόνοια Αραδίππου;

«Ο Μιχάλης Μάρκου κέρδισε την εμπιστοσύνη μου. Εγώ ήθελα να πάω κάπου που θα πάρω παιχνίδια, να κάνω μία γεμάτη σεζόν, να πάρω εμπειρίες για να ετοιμαστώ για την ΑΕΚ και να γίνω καλύτερος. Αυτό είχαμε πει και με τον Μάρκου, ότι αν είμαι όπως πρέπει αυτό θα γίνει. Έτσι κέρδισε την εμπιστοσύνη μου και πήγα εκεί».

Πήγες στην Ομόνοια με τον Μιχάλη Μάρκου, όμως μετά έφυγε, τι πήγε στραβά;

«Το μόνο που πήγε στραβά είναι τα αποτελέσματα. Δεν ερχόντουσαν τα αποτελέσματα που θέλαμε. Παίζαμε καλό ποδόσφαιρο, κάναμε πολύ καλά φιλικά, πήραμε νίκες, όμως στο πρωτάθλημα δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που θέλαμε και έφυγε».

Τι έχεις να πεις για τον Μιχάλη Μάρκου ως προπονητή;

Είναι πολύ καλός προπονητής και εξαίρετος άνθρωπος, που προσπαθεί με ότι μπορεί να σε βοηθήσει. Σαν προπονητής προσπαθεί να σου μεταδώσει το πάθος για τη νίκη και να βγάλει το 100% της απόδοσης σου. Είναι προπονητής ο οποίος προσπαθεί να παίξει ποιοτικό ποδόσφαιρο με νοοτροπία Α’ Κατηγορίας στη Β’ Κατηγορία».

Μετά τον Μάρκου ήρθε ο Άντριεν Χατζηαλεξάνδρου στην Ομόνοια Αραδίππου που είναι και στην ΑΕΚ τώρα, τι έχεις να πεις για αυτό τον προπονητή;

«Ο Άντριεν είναι ένας από τους καλύτερους αναλυτές στην Κύπρο, καθώς σου μεταφέρει πάρα πολλά πράγματα για τον αντίπαλο και σου περνά την ουσία στο παιχνίδι. Σαν προπονητής ήταν πάρα πολύ καλός, κάναμε καλό ξεκίνημα μαζί του, όμως μετά αποφάσισε να πάει στην ΑΕΚ και ήρθε ο Άγγελος ο Ευθυμίου».  

Και με τον Άγγελο Ευθυμίου η Ομόνοια τα πάει αρκετά καλά μέχρι στιγμής, πως είναι σαν προπονητής;

«Είναι πάρα πολύ καλός προπονητής. Κατάφερε να κερδίσει όλους τους παίκτες τον καθένα ξεχωριστά και ήρθαν και τα αποτελέσματα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε».

Σαν κλίμα, πως είναι τα πράγματα στην Ομόνοια Αραδίππου και πως τα είδες εσύ από την αρχή της χρονιάς που είσαι εκεί;

«Το κλίμα είναι πολύ καλό και μεταξύ των παικτών αλλά με όλη τη ομάδα, προπονητές και διοίκηση. Είναι αρκετά οργανωμένα τα πράγματα εκεί, έχουμε στήριξη οι ποδοσφαιριστές από όλους. Η διοίκηση της ομάδας είναι εξαίρετη, προσπαθεί πάντα να είναι δίπλα μας και να μας βοηθήσει σε ότι χρειαστούμε».

Χρίστο τη δεδομένη στιγμή φόρεσες 16 φορές ως βασικός τη φανέλα της Ομόνοιας Αραδίππου και πέτυχες τρεις ασίστ και δύο γκολ, πως είναι για σένα να αγωνίζεσαι σε αυτή την ομάδα;

«Η Ομόνοια Αραδίππου είναι έναν ιστορικό σωματείο με βαριά φανέλα που πρέπει να την τιμάς κάθε παιχνίδι. Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι μέλος της και θα συνεχίσω να δίνω κάθε παιχνίδι τον καλύτερο μου εαυτό για το καλύτερο της ομάδας».

Η Ομόνοια Αραδίππου τώρα βρίσκεται στη 4η θέση του πρωταθλήματος με 27 βαθμούς, πιστεύεις μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο;

«Εμείς κάθε παιχνίδι προσπαθούμε για το καλύτερο. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι να παίρνουμε το ζητούμενο και στο τέλος του πρωταθλήματος θα δούμε που θα μας οδηγήσει ο βαθμολογικός πίνακας».

Ο στόχος σου για το μέλλον ποιος είναι;

«Προς το παρόν θέλω να συνεχίσω να παίρνω λεπτά στην Ομόνοια Αραδίππου και να τελειώσω όσο καλύτερα γίνεται την χρονιά. Σίγουρα για το μέλλον θέλω να καθιερωθώ στην βασική εντεκάδα της ΑΕΚ για να παίξω πρώτη κατηγορία και αν δεν μπορέσω στην ΑΕΚ, σε κάποια άλλη ομάδα».

Προπονητής τώρα στην ΑΕΚ είναι ο Σωφρόνης Αυγουστή, έχεις έρθει σε επικοινωνία μαζί του;

«Προς το παρόν όχι, βλέπω το τώρα και την ομάδα που αγωνίζομαι για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

Τι έχεις να πεις για τον Σωφρόνη Αυγουστή σαν προπονητής;

«Ο Σωφρόνης είναι πολύ καλός προπονητής, έχει πολύ πάθος, στηρίζει τους Κύπριους, έχει νοοτροπία νικητή, που αυτό αρμόζει στην ΑΕΚ».

Πιστεύεις θα είναι θετικό για εσένα να παραμείνει προπονητής στην ΑΕΚ ο Αυγουστή και του χρόνου;

«Είναι θετικό γιατί όπως είδαμε στον Απόλλωνα που ήταν στήριξε Κύπριους ποδοσφαιριστές και όταν θα πάω πίσω θα προσπαθήσω να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό για να κερδίσω μία θέση στην ΑΕΚ».

Για τον πρόεδρο της ΑΕΚ τον Άντρο Καραπατάκη τι έχεις να πεις;

«Είναι ένα πρόεδρος, ο οποίος άλλαξε επίπεδο την ΑΕΚ και την οδήγησε σε μεγάλες δόξες. Βλέπουμε επί εποχής του την ομάδα να κατακτά κύπελλο και ασπίδα, να προκρίνεται στο Γιουρόπα Λιγκ και να διεκδικεί πρωτάθλημα. Ο κ. Καραπατάκης κατάφερε να βάλει την ΑΕΚ σε πορεία πρωταγωνιστή και πρωταθλητισμού. Επίσης σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να χτίσει γήπεδο και να κάνει μία δυνατή έδρα για την ΑΕΚ».

Χρίστο είχες ζήσει τέσσερις προπονητές στην ΑΕΚ. Ποιο προπονητή ξεχώρισες εσύ από όλους όσους είχες; Από Ιντιάκεθ, Ιραόλα, Χαραλάμπους και Κανέδα.

«Ξεχώρισα τον Ιντιάκεθ γιατί με αυτό πέρασα τον περισσότερο χρόνο, με στήριξε, καθώς έκανα το ντεμπούτο μου με αυτόν και μόλις ήρθε ξανά στην ΑΕΚ με ανέβασε στην πρώτη ομάδα. Ήταν πολύ καλός προπονητής, ήξερε να βγάζει το 100% του κάθε παίκτη και σου έδινε ψυχολογία. Φυσικά και ο Ηλίας Χαραλάμπους αλλά και ο Κανέδα ήταν πολύ καλοί προπονητές. Όσο για τον Ιραόλα, δεν το έζησα για πολύ και δεν μπορώ να έχω καθαρή άποψη».

Τέλος το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον Κύπριο ποδοσφαιριστή;

«Να κλείσει τα αφτιά του, να ακούει μόνο τις συμβουλές των προπονητών του και να δουλεύει σκληρά».

Χρίστο θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την συνέντευξη και να σου ευχηθώ ότι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

«Ευχαριστώ και καλή συνέχεια».

Θεόδωρος Τσιολάκης-LarnakaOnline Sports

Send this to a friend