Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Ο Σκαλιώτης που έκδωσε το πρώτο συλλεκτικό άλμπουμ με αυτοκόλλητα Κύπριων ποδοσφαιριστών μιλά αποκλειστικά στο Larnakaonline (photos-video)
Ο Σκαλιώτης που έκδωσε το πρώτο συλλεκτικό άλμπουμ με αυτοκόλλητα Κύπριων ποδοσφαιριστών μιλά αποκλειστικά στο Larnakaonline (photos-video)

Ο Σκαλιώτης που έκδωσε το πρώτο συλλεκτικό άλμπουμ με αυτοκόλλητα Κύπριων ποδοσφαιριστών μιλά αποκλειστικά στο Larnakaonline (photos-video)

Από μικρό παιδί είχε μανία με την συλλογή από αυτοκόλλητα ποδοσφαιριστών. Οι «παίκτες» όπως τους λέγαμε από μικροί αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια καθημερινότητα και… λατρεία για τον συμπολίτη μας Πέτρο Θεοδούλου.

Η όλη του αγάπη για το ποδόσφαιρο τον οδήγησε να πάει πολύ πίσω και να μαζέψει αυτοκόλλητα ποδοσφαιριστών από το 1956 μέχρι και πολύ πρόσφατα. Όλη η τεράστια συλλογή του είναι ανεκτίμητης αξίας για τον ίδιο. Χιλιάδες ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο αρχείο του που τόσο πολύ προσέχει και προστατεύει σαν τα… μάτια του.

Η ιδέα λοιπόν «γεννήθηκε» από την μεγάλη του αγάπη για συλλογή αυτοκόλλητων. Αφού είχε τη βοήθεια κάποιων γνωστών και φίλων και αφού εξασφάλισε κάποιες χορηγίες κατάφερε να υλοποιήσει ένα όνειρο για τον ίδιο και ένα μεγάλο στόχο. Το να εκδώσει ένα άλμπουμ με 300 από τους κορυφαίους Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Το άλμπουμ αυτό είναι συλλεκτικό μιας και μόλις 200 αντίτυπα έχουν τυπωθεί, έχει κόστος 50 ευρώ και μέσα θα βρει κανείς 300 αυτοκόλλητα και το άλμπουμ με τους κορυφαίος παίκτες της Κύπρου. Είναι ένα συλλεκτικό άλμπουμ που αξίζει να έχει στη βιβλιοθήκη και στο αρχείο του ένας ποδοσφαιρόφιλος. Όσοι επιθυμούν να το αποκτήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν στο 99767120 για να το κάνουν δικό τους.

Πάμε να δούμε τις μας δήλωσε ο εμπνευστής αυτού του άλμπουμ, Πέτρος Θεοδούλου.

Πέτρο, αρχικά θα ήθελα να μας πεις πως «γεννήθηκε» η ιδέα σου να κάνεις αυτό το άλμπουμ με τον Κύπριους ποδοσφαιριστές;
«Αρχικά η ιδέα μου ξεκίνησε από την συλλογή που έχω με κάρτες του Κυπριακού ποδοσφαίρου από το 1956 μέχρι και το 2018-19. Είναι αυτοκόλλητα».

Πήρες την απόφαση για το άλμπουμ για να μην χαθεί αυτή η συλλογή και να την μοιραστείς και με τον κόσμο;
«Βασικά έχω μιλήσει με παλαιούς ποδοσφαιριστές, παράγοντες οι οποίοι με βοήθησαν να υλοποιήσω τούτη την ιδέα. Με στήριξη και του ΠΑΣΠ και του Σπύρου Νεοφυτίδη προχώρησα στο να εκδώσω αυτό το άλμπουμ».

Το οποίο τι περιλαμβάνει μέσα ακριβώς;
«Περιλαμβάνει 300 Κύπριους παλιούς ποδοσφαιριστές. Έχει μέσα 22 ομάδες οι οποίες ξεκινούν από τις πέντε μεγάλες ομάδες από 20 ποδοσφαιριστές και στη συνέχεια πηγαίνει αναλόγως με τη συμμετοχή των ομάδων μέχρι και τις τελευταίες 2-3 ομάδες. Αναγέννηση Δερύνειας, ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς και Ερμής που έχουν έξι παίκτες. Κάποιες ομάδες έχουν 14, άλλες 16 ή 18 ποδοσφαιριστές».

Πιο θα είναι το κόστος του άλμπουμ;
«Το κόστος είναι στα 50 ευρώ και μαζί με το άλμπουμ ο κόσμος θα παίρνει και τους 300 ποδοσφαιριστές/αυτοκόλλητα. Θα πωλείται συμπληρωμένο και δεν θα υπάρχει στα περίπτερα. Θέλαμε να το κάνουμε πιο συλλεκτικό και έχουμε εκδώσει μόλις 200 αντίτυπα. Υπάρχουν μέσα ποδοσφαιριστές από την δεκαετία του 50 μέχρι και το 2000».

Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να υλοποιήσεις την έκδοση του άλμπουμ;
«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο γιατί έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε χιλιάδες ποδοσφαιριστές. Είκοσι για κάθε ομάδα, μετά 18 και πάει λέγοντας. Υπήρχαν πολλές δυσκολίες ειδικά στις μεγάλες ομάδες, πιο μετά σε Άρη, Αλκή, ΕΝΠ, ΕΠΑ. Ήταν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές και αποφάσισα να διαλέξω δυο από κάθε δεκαετία».

Σίγουρα αρκετοί θα έμειναν έξω που ίσως αδικηθούν…
«Θα προχωρήσουμε στην έκδοση και δεύτερου άλμπουμ που θα μπουν άλλοι μέσα αν θέλει ο Θεός».

Το κόστος ήταν εύκολο να καλυφθεί;
«Το κόστος καλύφθηκε από χορηγούς οι οποίοι είναι μέσα στον άλμπουμ με την στήριξη του συνδέσμου ποδοσφαιριστών».

Πόσα αντίτυπα θα κυκλοφορήσουν και πως μπορεί να τα προμηθευτεί ο κόσμος;
«200 αντίτυπα. Όποιος θέλει να αποκτήσει το άλμπουμ μπορεί να το κάνει επικοινωνώντας μαζί μου στο 99767120».

Αν εξαντληθούν θα εκδοθούν κι άλλα;
«Αν εξαντληθούν και υπάρχει ζήτηση θα εκδοθούν κι άλλα, όχι πολλά όμως».

Και θα βγουν κι άλλα άλμπουμ σε βάθος χρόνου έτσι;
«Σε βάθος χρόνου θα προσπαθήσω να βγουν 3-4 για να έχει σχεδόν όλους μέσα τους ποδοσφαιριστές».

Κλείνοντας Πέτρο θα ήθελες θα προσθέσεις να προσθέσεις κάτι…
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθεια μου. Να ευχαριστήσω τον Σπύρο Νεοφυτίδη, τον Μάριο Τσίγγη του Άρη Λεμεσού, τον Μιχάλη Μαντζούρα της Νέας Σαλαμίνας, τον Δήμο Κωνσταντίνου της ΕΝΠ, τον Άδωνη Χριστοδούλου της ΑΕΛ και της ΑΠΕΠ, τους συνεργάτες μου στην σελίδα «Ρετρό κυπριακό και Ελληνικό Ποδόσφαιρο», Αντρέα Νικολάου και Γιώργο Τσιάκολη».

Send this to a friend