Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζεστό αρωματικό κρασί: Πώς να φτιάξεις Gluhwein σε 5 μόλις λεπτά
Ζεστό αρωματικό κρασί: Πώς να φτιάξεις Gluhwein σε 5 μόλις λεπτά

Ζεστό αρωματικό κρασί: Πώς να φτιάξεις Gluhwein σε 5 μόλις λεπτά

Η χειμωνιάτικη συνταγή για το Glühwein με τα μπαχαρικά που δίνουν απίθανο άρωμα και γεύση στο κρασί.

Δείτε τα υλικά και τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά
1 λίτρο κρασί κόκκινο
1 πορτοκάλι
2 στικ κανέλα
1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
100 γρ. τζίντζερ
2 κλ. δεντρολίβανο
250 γρ. μέλι
50 γρ. κονιάκ

Για το σερβίρισμα
1 στικ κανέλα
ρόδι
δεντρολίβανο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το Glühwein

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, το πορτοκάλι, τα στικ κανέλας, το κάρδαμο, τους αστεροδειδείς γλυκάνισους, το τζίντζερ, το δεντρολίβανο και το μέλι.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση.
Το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

Για το σερβίρισμα
Μεταφέρουμε το κρασί σε ποτήρια και σερβίρουμε με ρόδι, στικ κανέλας και δεντρολίβανο.

Send this to a friend