Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Αυτά είναι τα σημεία για rapid tests- Τι ισχύει για κάθε επαρχία (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Αυτά είναι τα σημεία για rapid tests- Τι ισχύει για κάθε επαρχία (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Αυτά είναι τα σημεία για rapid tests- Τι ισχύει για κάθε επαρχία (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Συνεχίζονται σήμερα, 2 Δεκεμβρίου 2020, οι δειγματοληψίες στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου με rapid tests αντιγόνου, παράλληλα με τους ελέγχους που γίνονται στοχευμένα σε γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης και άλλες κλειστές δομές, αλλά και σε διάφορα Τμήματα και Υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Οι μονάδες δειγματοληψίας για τον έλεγχο του γενικού πληθυσμού θα βρίσκονται σήμερα, 2 Δεκεμβρίου 2020, στα ακόλουθα σημεία:

Επαρχία Σημεία δειγματοληψίας Ωράριο
Λεμεσός Ιερός Ναός Αποστόλου Ανδρέα και Τιμίου Προδρόμου, Μέσα Γειτονιά 8.30 π.μ.-4.30 μ.μ.
Λάρνακα Χώρος στάθμευσης υπεραγοράς Σκλαβενίτη (Λεωφόρος Σπ. Κυπριανού) 8.30 π.μ.-5 μ.μ.
Χώρος στάθμευσης υπεραγοράς ΜΕΤΡΟ 8.30 π.μ.-5 μ.μ.
Λευκωσία Δημαρχείο Λακατάμιας (στεγασμένος χώρος στάθμευσης, νότια πλευρά) 9.30 π.μ.-5 μ.μ.
Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου 11 π.μ.-5 μ.μ.
Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, Αγλαντζιά (Λεωφόρος Κυρηνείας) 8.30 π.μ.-5 μ.μ.
Ταχυδρομείο Προδρόμου, Στρόβολος 8.30 π.μ.-5 μ.μ.
Πάφος Πλατεία Βρύσης Πεγειώτισσων, Πέγεια (χώρος στάθμευσης) 10.30 π.μ.-5 μ.μ.
King’s Avenue Mall, Πάφος 9.30 π.μ.-5 μ.μ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.

Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί τις Τοπικές Αρχές για την προθυμία και τη συνεργασία που προσφέρουν.

Ανησυχία για την Πέγεια, αρχίζουν τα rapid test

Αρχίζουν σήμερα  για 2η φορά τα rapid test στον Δήμο Πέγειας μετά από αίτημα του Δημάρχου Πέγειας, Μαρίνου Λάμπρου και την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, συνεχίζονται σήμερα, 2 Δεκεμβρίου 2020, οι δειγματοληψίες στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου με rapid tests αντιγόνου, παράλληλα με τους ελέγχους που γίνονται στοχευμένα σε γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης και άλλες κλειστές δομές, αλλά και σε διάφορα Τμήματα και Υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Οι μονάδες δειγματοληψίας για τον έλεγχο του γενικού πληθυσμού στην Πάφο θα βρίσκονται στην Πλατεία Βρύσης Πεγειώτισσων στην Πέγεια από τις 10:30 μέχρι τις 17:00  στην Πέγεια, ενώ από τις 09:30 μέχρι τις 17:00 στο King’s Avenue Mall.

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος  Πέγειας με σχετική του ανακοίνωση σημειώνει πως συνεργείο δειγματοληψίας θα υπάρχει στο χώρο στάθμευσης της πλατείας Βρύσης των Πεγειώτισσσων σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους δημότες να δηλώσουν μαζικά το παρών τους  για αναχαίτιση της πανδημίας.

Η δειγματοληψία για δεύτερη φορά στον Δ. Πέγειας έγινε κατόπιν εντοπισμού 20  θετικών κρουσμάτων στον Δήμο που φέρεται να θορύβησε την Τοπική Αρχή. Στην πρώτη δειγματοληψία που διενεργήθηκε στην Πέγεια είχαν γίνει 400 test  χωρίς να εντοπιστεί κανένα κρούσμα.

Ωστόσο τα 20 θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στην δειγματοληψία που διενεργήθηκε σε κινητές μονάδες που λειτούργησαν Κισσόνεργα και Τάλα και αφορούσαν δημότες της Πέγειας.

Επιπρόσθετα ο κ. Λάμπρου  ανέφερε πως επιβάλλεται υπό τις περιστάσεις ψυχραιμία και κάλεσε όλους τους δημότες να τηρούν τα μέτρα που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Υγείας,να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις ενώ αυτοί που εντοπίζονται θετικοί να  αυτοπεριορίζονται.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της εταιρείας Mediwell Home Healthecare Services Ζήνωνας Ζήνωνος ανέφερε πως  οι δειγματοληψίες της εταιρείας του σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας των rapid test αντιγόνου  θα συνεχιστούν σήμερα στην είσοδο του Πολυκαταστήματος MALL που οδηγεί στην έξοδο του καταστήματος  Jumbo. Το συνεργείο τους συνέχισε, θα βρίσκεται εκεί από τις 09:30 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα συνεχόμενο ωράριο . Επιπρόσθετα απηύθυνε έκκληση να προσέλθει  το κοινό για να υποβληθεί στην δωρεάν εξέταση, αφού αυτό θα είναι καλό για την κοινωνία να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και να τύχει αυτού του ελέγχου.

Επίσης στην Επαρχία Πάφου  μέσα από 34 τεστ σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές δεν προέκυψε θετικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.


Send this to a friend