Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε 6 χρόνια φυλάκιση σε 36χρονο για βιασμό
Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε 6 χρόνια φυλάκιση σε 36χρονο για βιασμό

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε 6 χρόνια φυλάκιση σε 36χρονο για βιασμό

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Προσφέρθηκε να την μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στο ξενοδοχείο της, αλλά αντί αυτού την μετέφερε στο χώρο στάθμευσης του νέου κοιμητηρίου της Αγίας Νάπας και την βίασε μπροστά στο καπό του αυτοκινήτου του…

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου, καταδίκασε χθες σ’ έξι χρόνια φυλάκιση 36χρονο, από χωριό της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία στην κατηγορία του βιασμού. Το αδίκημα διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 4ης Ιουλίου 2017.

Το θύμα ήταν τότε 18 χρόνων και είχε έλθει στην Κύπρο για διακοπές μαζί με φίλες της.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο κατά την ακροαματική διαδικασία, το επίδικο βράδυ η νεαρή Αγγλίδα διασκέδαζε με φίλες της σε πάρτι που γινόταν στην παραλία Μακρόνησου. Λόγω, όμως, της πολυκοσμίας, σε κάποια στιγμή έχασε τις φίλες της και ως εκ τούτου αναγκάστηκε να επιστρέψει με λεωφορείο στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Το λεωφορείο την μετέφερε σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο της κι έτσι η Αγγλίδα τουρίστρια αναγκάστηκε να περπατήσει. Καθοδόν, την προσέγγισε ο κατηγορούμενος με το αυτοκίνητό του, που είχε σχολάσει από την εργασία του, ο οποίος προσφέρθηκε να την μεταφέρει στο ξενοδοχείο της. Αντί, όμως, να την μεταφέρει στο ξενοδοχείο, την οδήγησε στο νέο κοιμητήριο της Αγίας Νάπας, όπου σταμάτησε στον χώρο στάθμευσης. Εκεί, σύμφωνα με την μαρτυρία της παραπονούμενης, τη βίασε μπροστά το καπό του αυτοκινήτου του και στη συνέχεια, αφού τέλειωσε την σεξουαλική πράξη, την έσπρωξε, με αποτέλεσμα η κοπέλα να πέσει στο έδαφος. Ακολούθως ο 36χρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του κι εγκατέλειψε το μέρος. Η Βρετανίδα δεν ήταν σε θέση ν’ αναγνωρίσει το πρόσωπο του βιαστή της καθότι στο μέρος όπου έγινε ο βιασμός ήταν σκοτεινά. Ο κατηγορούμενος συνδέθηκε με το αδίκημα μ’ επιστημονική μαρτυρία και συγκεκριμένα με γενετικό υλικό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά την τραυματική εμπειρία που βίωσε, η 18χρονη επέστρεψε στην Κύπρο και κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του κατηγορουμένου ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με τη μαρτυρία της να γίνεται αποδεκτή.

Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε η δικηγόρος της Δημοκρατίας Α. Ματθαίου.

Send this to a friend