Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στα πρόθυρα της χρεωκοπίας οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής
Στα πρόθυρα της χρεωκοπίας οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής

Στα πρόθυρα της χρεωκοπίας οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής

Η απειλή της… χρεωκοπίας είναι ορατή για τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίοι βίωσαν φέτος το χειρότερο καλοκαίρι για τον κλάδο τους μετά τον πόλεμο του 1974 εξαιτίας του Covid-19.

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου, πραγματοποίησε πρόσφατα τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο, στον οποίο μετέφεραν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον κλάδο τους εξαιτίας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, που έχουν αποφασιστεί για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του ιού.

Παράλληλα, έγινε συζήτηση και για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία της ελεύθερης Αμμοχώστου, όπως είναι η εποχικότητα, ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η έκδοση των αδειών λειτουργίας. «Ζητήσαμε από τον Υφυπουργό Τουρισμού να μεταφέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο τον έντονο προβληματισμό μας για τα θέματα των ενοικίων και των δόσεων στις τράπεζες που παραμένουν άλυτα και απειλούν με χρεωκοπία πάρα πολλές επιχειρήσεις με τραγικές συνέπειες για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και την Κύπρο γενικότερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος.

Επιπρόσθετα, οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες τους στους ιδιοκτήτες τουριστικών ακινήτων, οι οποίοι, όπως σημειώνουν, επέδειξαν κατανόηση στις δύσκολες συνθήκες που περνά ο κλάδος, αποδεχόμενοι μεγάλες μειώσεις κι ευκολίες πληρωμής στους ενοικιαστές τους. «Υπάρχουν, όμως, κάποιοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί και δεν αποδέχονται καμία ρύθμιση στα ενοίκια. Αυτούς, τους καλούμε, έστω και την υστάτη, να δείξουν κατανόηση και να προσέλθουν σε διάλογο με τους ενοικιαστές για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών και λογικών ρυθμίσεων, όσον αφορά τα ενοίκια», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του συνδέσμου.

Επιπρόσθετα, οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής ενημερώθηκαν από τον Σάββα Περδίο σχετικά με το προτεινόμενο από το Υφυπουργείο Τουρισμού νομοσχέδιο για τη λειτουργία των κέντρων τους καθώς και για τα σχέδια αναβάθμισης των κέντρων αναψυχής που θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend