Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Με οδηγό τον Κβιλιτάια έριξε τεσσάρα η Ανόρθωση! (βίντεο)
Με οδηγό τον Κβιλιτάια έριξε τεσσάρα η Ανόρθωση! (βίντεο)

Με οδηγό τον Κβιλιτάια έριξε τεσσάρα η Ανόρθωση! (βίντεο)

Σημαντική νίκη για την Ανόρθωση μέσα στο «Παπαδόπουλος» κόντρα στην ΕΝΠ. Η «Κυρία» νίκησε με 4-2 και ανέβηκε στους 26 βαθμούς.

Ο Κβιλιτάια με τρία γκολ του συνέβαλε αρκετά για να έρθει αυτό το τρίποντο για την Ανόρθωση. Η ΕΝΠ δύο φορές κατάφερε να μειώσει και να διεκδικήσει την ισοπαλία, όμως στο τέλος δέχτηκε ακόμη ένα γκολ και έχασε με 4-2.

Η “Κυρία” προηγήθηκε με δύο γκολ του Κβιλιτάια με εκτέλεση πέναλτι, η ΕΝΠ μείωσε και αυτή με πέναλτι με τον Φελίπε, όμως ο Γεωργιανός φόρ με ακόμη ένα γκολ έκανε το 3-1 για την ομάδα του. Η ομάδα του Παραλιμνιού κατάφερε να μειώσε ξανά σε 3-2 με τον Μπαλοτέλι, όμως ο Σελίν σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Το φιλμ του αγώνα.

Στο πρώτο μέρος ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καθόλου καλός, δεν υπήρξαν και πολλές φάσεις, με την Ανόρθωση να έχει την υπεροχή αλλά δεν έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες.

Στο 13’ με γκολ-πέναλτι του Κβιλιτάια η «Κυρία» πήρε κεφάλι στο σκορ. Το πέναλτι σωστά δόθηκε, καθώς ο παίκτης ΕΝΠ βρήκε του Χουσμπάουερ.

Στη συνέχεια η Ανόρθωση συνέχισε να πιέζει και ήταν καλύτερη, όμως και πάλι δεν κατάφερε να γίνει και ιδιαίτερα απειλητική.

Από την άλλη η ΕΝΠ δεν μπορούσε σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου να κάνει την μεγάλη φάση και έτσι έληξε το πρώτο 45λεπτο με 1-0 υπέρ της Ανόρθωσης.

Στο δεύτερο μέρος συνεχίστηκε περίπου η ίδια εικόνα. Η Ανόρθωση είχε τον πλήρη έλεγχο στο παιχνίδι και με ακόμη ένα πέναλτι που κέρδισε ο Κβιλιτάια, ο ίδιος στο 53’ έκανε το 2-0.

Στη συνέχεια η ΕΝΠ προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι και ανέβηκε στον αγώνα. Κατάφερε στο 62’ να κερδίσει πέναλτι με χέρι του Σίντελφελντ και το μετουσίωσε σε γκολ ο Φελίπε στο 63’ για να μειώσει για την ομάδα του σε 2-1.

Η ΕΝΠ συνέχισε να πατά καλύτερα και έψαξε την ισοφάριση, όμως στο 73’ κόντρα στη ροή του αγώνα ο Κβιλιτάια σε αντεπίθεση βρέθηκε τετ-τα-τετ με τον Πέτρου και έκανε το 3-1.

Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό και η ΕΝΠ κατάφερε ξανά να μειώσει στο σκορ. Στο 86 οι βυσσινή μείωσαν με τον Μπαλοτέλι σε 3-2.

Η ελπίδα όμως της ΕΝΠ πέθανε γρήγορα, καθώς στο 88’ μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Πέτρου έκανε άστοχη έξοδο και ο Σελίν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΕΝΠ για τέταρτη φορά.

Aνόρθωση: Λόρια, Σίλντενφελντ, Σελίν, Κορέια, Γκαλίτσιος (85΄ Κορρέα), Κ.Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Χουσμπάουερ (46΄ Ελουντού), Μαργκάσα (46΄ Χριστοφή), Μίχα (56΄ Πηλέας), Κβιλιτάια (80΄ Μανιάς)

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Π.Αρτυματάς, Παρούτης, Καλτσάς

ΕΝΠ: Πέτρου, Ιρέπ (60΄ Ουντόζι), Βαν Άνχολντ (67΄ Μουλαζίμης), Λουσέρο, Μπελόνε (78΄ Κολοκούδιας), Ντένινγκ (60΄ Μπαλοτέλι), Θεοδώρου, Μπαρμπόσα, Μπάλαζιτς, Φελίπε, Μαρκόφσκι (78΄ Κοσμά)

Στον πάγκο: Γκατσέφσκι, Κοτσώνης, Μαϊσουράτζε, Κυριάκου

Κίτρινες: Νταουσβίλι 3η, Μίχα /Ντένινγκ, Μπελόνε

Διαιτητής: Αναστασίου Ιωάννης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

Θεόδωρος Τσιολάκης-LarnakaOnline Sports

Send this to a friend