Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αλλαγμένο και ανώτερο το ΑΠΟΕΛ έριξε τριάρα στη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος»! (βίντεο)
Αλλαγμένο και ανώτερο το ΑΠΟΕΛ έριξε τριάρα στη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος»! (βίντεο)

Αλλαγμένο και ανώτερο το ΑΠΟΕΛ έριξε τριάρα στη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος»! (βίντεο)

Εντός έδρας ήττα με 3-0 για τη Νέα Σαλαμίνα από τον ΑΠΟΕΛ μέσα στο «Αμμόχωστος».

Οι γαλαζοκίτρινοι αλλαγμένοι σε μεγάλο βαθμό προς το καλύτερο είχαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έχασαν αρκετές φάσεις, ενώ βρήκαν και τρεις φορές τα δίχτυα του Βεσελόφσκι με τον Κλωναρίδη να εξελίσεται στον “MVP” του αγώνα καθώς έκανε χατ-τρικ.

Με τρία γκολ του Κλωναρίδη στο 39’, στο 63’ και στο 78’ το ΑΠΟΕΛ επικράτησε δίκαια της Νέας Σαλαμίνας με 3-0 και έφυγε από τη Λάρνακα με τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι τον ανέβασαν στους 16.

Από την άλλη η Νέα Σαλαμίνα δεν ήταν καλή και παρουσίασε μία κόπωση μέσα στο παιχνίδι της αλλά και την αδράνεια στο αντιδράσει στις φορές που βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Έτσι δέχτηκε την ήττα και έμεινε στους 8 βαθμούς.

Το φιλμ του αγώνα.

Στο πρώτο ημίχρονο το ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά και προσπάθησε να επιβάλει το δικό του ρυθμό.

Από τα πρώτα λεπτά η ομάδα του Μακάρθι προσπάθησε να φτιάξει ευκαιρίες και είχε τις προυποθέσεις για το γκολ, όμως ο Βεσελόφσκι ήταν έτοιμος στις προσπάθειες των Μερκή και Γαβριήλ στο 4’ και στο 11’.

Η Νέα Σαλαμίνα στο 8’ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Σιέλη μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής δεν υπέδειξε κάποια παράβαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Από εκεί και πέρα το ΑΠΟΕΛ πατούσε καλύτερα και έψαχνε το γκολ. Στο 17΄έχασε μεγάλη ευκαιρία Κλωναρίδη, όμως δεν βρήκε καλά την μπάλα.

Η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να ανακάμψει και στο 25΄έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ Κρεάν, ο Σίλβα έκανε σπουδαία επέμβαση με το ένα χέρι.

Το ΑΠΟΕΛ απάντησε αμέσως στη φάση της Νέας Σαλαμίνας, με την κεφαλιά του Κλωναρίδη να την αποκρούει ο Βεσελόφσκι.

Η ομάδα του Μακάρθι ήταν καλύτερη μέσα στο γήπεδο και είχε την υπεροχή. Στο 39’ αυτή η υπεροχή που είχε το ΑΠΟΕΛ τεκμηριώθηκε και με γκολ. Ο Ατζίλι πέρασε πολύ ωραία κάθετη μπαλιά στον Κλωναρίδη και αυτός απέναντι από τον Βεσελόφσκι τον πλάσαρε σωστά και έκανε το 1-0 για το ΑΠΟΕΛ, αποτέλεσμα το οποίο έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και πολύ. Η Νέα Σαλαμίνα δεν τα κατάφερε να μπει δυνατά στο παιχνίδι και να επιβληθεί του αντιπάλου, πράγμα που της στοίχησε. Το ΑΠΟΕΛ ανώτερο συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και είχε μία μεγάλη υπεροχή μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι γαλαζοκίτρινοι άσκησαν φοβερή πίεση στους γηπεδούχος και δεν κινδύνεψαν σχεδόν καθόλου. Η ομάδα του Μακάρθι έχασε αρκετές ευκαιρίες με τον Ατζίλι να χάνει συνεχόμενες ευκαιρίες.

Το ΑΠΟΕΛ επέμενε και έψαξε το δεύτερο γκολ, στο οποίο κατάφερε να φτάσει στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ατζίλι έκανε σέντρα-σουτ στην περιοχή των «ερυθρολεύκων», με τον Κλωναρίδη να μπαίνει στην πορεία της μπάλας να την ακουμπά και να την στέλνει να επαναπαυτεί στα δίχτυα του Βεσελόφσκι για το 2-0.

Η Νέα Σαλαμίνα μετά το δεύτερο γκολ που δέχτηκε και πάλι έδειξε αδυναμία στο να αντιδράσει και να πετύχει ένα γκολ για να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Η ομάδα, η οποία είχε τη θέληση και συνέχισε να έχει την υπεροχή ήταν το ΑΠΟΕΛ.

Οι παίκτες του Μακάρθι έλεγξαν πλήρες το παιχνίδι και κατάφεραν να περιορίσουν σε άριστο βαθμό τους παίκτες της Νέας Σαλαμίνας.

Στο 78’ ο Κλωναρίδης με ωραία ενέργεια «σκότωσε» τις ελάχιστες ελπίδες που είχαν οι γηπεδούχοι για να πάρουν κάτι από το παιχνίδι και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τον ΑΠΟΕΛ.

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Σεργίου (69′ Παύλου), Νικολάου (69′ Μπρένο), Αντιόλο, Σανκό, Αντρέου, Οσέι, Κονφέ, Σιαθάς (76′ Πικής), Κρεάν (88′ Λεμέσιος), Βάγκνερ

-Στον πάγκο Κίσσας, Λοράν, Μπαραβίκας, Χρυσοστόμου, Μόντες

ΑΠΟΕΛ: Σίλβα, Ζεράλδες, Μερκής, Σάντος, Σιέλης, Γιένσεν (88′ Σατσιάς), Ζαχίντ, Ατζίλι, Γαβριήλ (62′ Λουντέμο), Κλωναρίδης (82′ Εφραίμ), Νούχιου (88′ Μπεν Σαχάρ)

-Στον πάγκο Ουζόχο, Ντίας, Κατσαντώνης, Κούτσακος

Κίτρινες: Οσέι / Κλωναρίδης, Γαβριήλ, Γιένσεν, Λουντέμο

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

 

Θεόδωρος Τσιολάκης-LarnakaOnline Sports

Send this to a friend