Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Επιστράτευση Ιδιωτών Καρδιολόγων από το Υπουργείο Υγείας
Επιστράτευση Ιδιωτών Καρδιολόγων από το Υπουργείο Υγείας

Επιστράτευση Ιδιωτών Καρδιολόγων από το Υπουργείο Υγείας

Σε επιστράτευση των ιδιωτών καρδιολόγων προχωρεί το Υπουργείο Υγείας. η επιστράτευση γίνεται για κάλυψη των αναγκών των δημόσιων νοσηλευτηρίων της Κύπρου. Θέση της Καρδιολογικής Εταιρείας που διατυπώνεται και μέσω της παρούσας επιστολής που παρατίθεται αυτούσια πιο κάτω είναι ότι είναι «αδήριτη ανάγκη να δώσουν όλοι το άπαν των δυνάμεών προκειμένου να βοηθηθεί ο τρόπος να εξέλθει από τη δυσμενή κατάσταση».

Η επιστολή:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της καρδιολογικής εταιρείας η Γενική Διευθύντρια του υπουργείου υγείας ενημέρωσε ότι θα επιστρατευτούν ιδιώτες καρδιολόγοι συνάδελφοι για την κάλυψη των αναγκών των δημοσίων νοσηλευτηρίων τα οποία ταλανίζονται από έλλειψη προσωπικού ελέω της πανδημίας από τη νόσο COVID -19.

Η θέση της Καρδιολογικής εταιρείας είναι ότι είναι αδήριτη ανάγκη να δώσουμε όλοι μας το άπαν των δυνάμεων μας για να βοηθήσουμε τον τόπο μας να εξέλθει από αυτή τη δυσμενή και δυσάρεστη κατάσταση. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε αρωγοί στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται για να καταπολεμηθεί ο αόρατος εχθρός. Έχουμε ταυτόχρονα όμως υποχρέωση απέναντι στα μέλη μας να διασφαλίσουμε ότι η όποια επιστράτευση των συναδέλφων θα γίνει σε πλαίσια που θα διαφυλάσσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει ότι οι χρόνιοι καρδιολογικοί ασθενείς θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τη δέουσα ιατρική φροντίδα.

Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) ενημερώνοντάς τον για την εξέλιξη αυτή. Καταστήσαμε σαφές ότι οι καρδιολόγοι όπως και η υπόλοιπη ιατρική κοινότητα, θα προσφέρουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες που είναι αναγκαίες για την προστασία της δημόσιας υγείας. Συζητήθηκε επίσης ότι ο ΠΙΣ, ως το συλλογικό όργανο που εκπροσωπεί όλους τους ιατρούς, θα πρέπει να έχει ενεργό λόγο στις αποφάσεις αυτές που λαμβάνονται σχετικά με την επιστράτευση ιατρών.

Στόχος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας με την ορθότερη δυνατή κατανομή των ανθρώπινων πόρων διασφαλίζοντας παράλληλα την κάλυψη των αναγκών των χρόνιων ασθενών, οι οποίες εξακολουθούν να υπάρχουν παράλληλα με την πανδημία, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είναι και αυξημένες λόγω αυτής.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις.

Δρ. Θεόδωρος Χριστοδουλίδης

MD, MA Δρ. Ηλίας Πα

Send this to a friend