Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Δεν έριξε φως η νεκροτομή για το θάνατο 42χρονου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας
Δεν έριξε φως η νεκροτομή για το θάνατο 42χρονου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

Δεν έριξε φως η νεκροτομή για το θάνατο 42χρονου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σ’ εξέλιξη βρίσκεται από χθες η έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Μικροπαραβάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, μετά την καταγγελία που έκανε η οικογένεια του άτυχου 42χρονου Ελλαδίτη Απόστολου Παπάζογλου, κάτοικου Λάρνακας, ο οποίος απεβίωσε το βράδυ της Τρίτης (17/11) στο χειρουργείο του νοσοκομείου της πόλης.

Ο 42χρονος, ο οποίος ήταν νυμφευμένος με Ελλαδίτισσα με την οποία διέμεναν μόνιμα στην Κύπρο, επισκέφθηκε το πρωί της ίδιας μέρας το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, έπειτα από έντονους πόνους που ένιωθε στην κοιλιακή χώρα και οι επί καθήκοντι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να χειρουργηθεί. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο άνδρας υπέστη ανακοπή καρδίας και παρά τις προσπάθειες των ιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, αυτός απεβίωσε.

Η οικογένεια του Παπάζογλου προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία για ιατρική αμέλεια. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι έχει ξεκινήσει η λήψη καταθέσεων τόσο από το οικογενειακό περιβάλλον του 42χρονου, όσο και από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου που χειρίστηκε την περίπτωση, προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο συγκεκριμένος ασθενής.

Τη δεδομένη στιγμή η Αστυνομία εξετάζει υπόθεση αιφνίδιου – αφύσικου θανάτου και αναλόγως των εξελίξεων θα διαφανεί κατά πόσο υπήρξε ή όχι αμέλεια. Ο Παπάζογλου διέμενε οικογενειακώς στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια και ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Τι λέει το ΟΚΥπΥ

————————-

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου δήλωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε από το νοσοκομείο, το συγκεκριμένο άτομο είχε χειρουργηθεί πριν από μερικές εβδομάδες σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο. Την Τρίτη (17/11) πήγε (από το σπίτι του) στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου Λάρνακας με κοιλιακό άλγος, κρίθηκε αναγκαίο να εισαχθεί στο χειρουργείο, όπου δυστυχώς κατέληξε. «Θ’ αναμένουμε το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας κι αν προκύψει από τις εξετάσεις ότι υπήρξε ιατρική αμέλεια, είμαι σίγουρος πως το δικαστήριο θα την αποδώσει σ’ αυτούς που πρέπει», σημείωσε ο κ.Χαριλάου.

Η νεκροτομή

——————-

Στο μεταξύ, δεν έριξε φως στα αίτια θανάτου του 42χρονου η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του που διενεργήθηκε χθες από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, στην παρουσία και του Πανίκου Σταυριανού εκ μέρους της οικογένειας. Όπως έγινε γνωστό, λήφθηκαν δείγματα από τη σορό, τα οποία στάλθηκαν για ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

Send this to a friend