Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Συγκατοικώντας με την μούχλα και την υγρασία
Συγκατοικώντας με την μούχλα και την υγρασία

Συγκατοικώντας με την μούχλα και την υγρασία

Άρχισαν κιόλας τα πρωτοβρόχια, μπαίνουμε σιγά σιγά στην καρδία του Χειμώνα, εκεί όπου η υγρασία κάνει αισθητή την παρουσία της! Ένας μπελάς που ταλαιπωρεί πάρα πολλά σπίτια, γιατί εκτός από τα αντιαισθητικά αποτελέσματα που έχει, είναι και επιβλαβής για την υγεία μας.

Είναι ο καιρός που ξυπνά ο εφιάλτης για το κάθε σπίτι το οποίο αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Πολλοί είναι αυτοί που θα αδιαφορήσουν στην θέα ενός τέτοιου προβλήματος, αλλά και αρκετοί, αυτοί που θα πανικοβληθούν. Κανένα από τα δυο δεν θα βοηθήσει! Ένα τέτοιο πρόβλημα θέλει ψυχραιμία και σωστά βήματα για την ριζική επιδιόρθωση του προβλήματος!

Η μούχλα έχει μια έντονη χαρακτηριστική μυρωδιά και εμφανίζεται κυρίως στα δωμάτια που έχουν υγρασία.

Η δημιουργία της μούχλας μπορεί να οφείλεται σε έντονη, υψηλή και αυξημένη υγρασία, σε μη επαρκή αερισμό και φως, σε έλλειψη ή κακή απόδοση θέρμανσης, διαρροές από νερό λόγω αστοχίας των υδραυλικών συστημάτων, ανεπαρκή μονωμένες εξωτερικές επιφάνειες, υγρασία λόγω πλημμύρας ή υγρασία από ατέλειες στους τοίχους και στο δώμα.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υγρασίας θα πρέπει να βρούμε την αίτια που την προκαλεί. Έτσι θα μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα οριστικά και όχι απλά να το σκεπάσουμε. Πολύ σημαντικό ρόλο, παίζει το σημείο όπου θα εμφανιστεί η υγρασία και ποια μορφή έχει.

Αν η υγρασία στον τοίχο συνοδεύεται από μούχλα, κιτρινίλες και ξεφλούδισμα σοβά, πιθανότατα να είναι ζήτημα στεγανοποίησης/υγρομόνωσης. Σημαντικό να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση η υγρασία μπορεί να εμφανιστεί είτε στο ταβάνι, είτε σε κατακόρυφο τοίχο. Σε περίπτωση που η υγρασία δεν είναι θέμα υγρομόνωσης τότε πρόκειται για πρόβλημα συσσώρευσης υδρατμών το οποίο μπορεί να λυθεί με θερμομόνωση ταράτσας κάτι το οποίο θα δούμε πιο σχολαστικά σε ένα άλλο άρθρο.

Όποια και να είναι η περίπτωση, η υγρασία πρέπει να εξαλείφετε άμεσα μόλις εντοπιστεί, αλλιώς όσο την αφήνουμε, το πρόβλημα θα γίνεται μεγαλύτερο δημιουργώντας σοβαρότερα και μεγαλύτερα σε επέκταση προβλήματα στο μέλλον. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστεί, τόσο πιο οικονομική θα είναι και η αποκατάσταση. Στην αγορά υπάρχουν διάφορα προϊόντα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την λύση τέτοιου είδους προβλημάτων, απλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την ποιότητα των προϊόντων και την σωστή τους εφαρμογή. Να τονίζουμε ότι επιβάλλεται να χρησιμοποιήσουμε συμβατά υλικά, δηλαδή να μπορεί το ένα υλικό να επιδέχεται (κολλά) το άλλο.

Παρόλα αυτά η υγρομόνωση για να είναι ασφαλής δεν αρκείτε μόνο στα πιο πάνω. Χρειάζεται η κατάλληλη θωράκιση με το σωστό σιλικονομάστιχο, ανάλογα φυσικά την περίπτωση και πάντα με συγκεκριμένη διαδικασία εφαρμογής, ούτως ώστε να είμαστε σίγουροι πως απαλλαχτήκαμε από την μούχλα και την υγρασία οριστικά!

Μην χάσετε άλλο πολύτιμο χρόνο. Καλέστε τον ειδικό μας για να επισκεφθεί τον χώρο σας και να δώσει τις σωστές λύσεις στο δικό σας πρόβλημα!

Επικοινωνήστε άμεσα στο 24 813 481 πριν δυναμώσουν οι βροχές!

Δώστε τέλος σε αυτή την απαίσια συγκατοίκηση!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα υλικά επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της BAUTECH SYSTEMS

www.bautech.com.cy

Έλενα Κυριάκου

Υπεύθυνη Μάρκετινγκ

Send this to a friend