![Σπιτικός χοιρινός γύρος](https://larnakaonline.com.cy/wp-content/uploads/2020/11/8fc914fa-b9d8-11ea-8e4a-d60ca616f7bd_dsc_3998.jpg)
Σπιτικός χοιρινός γύρος
TIPS
Μπορείτε να εμπλουτίσετε τα υλικά της μαρινάτας με 1 κουταλιά μέλι, λίγο δεντρολίβανο και θυμάρι.
Συστατικά
- 1 ψαρονέφρι (800γρ.),
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο,
- 1 κρεμμύδι τριμμένο,
- 1 κουταλιά μουστάρδα (mild),
- 1 κουταλάκι κύμινο,
- ½ κουταλάκι μπαχάρι,
- 1 κουταλάκι πάπρικα,
- 1 κουταλιά ρίγανη,
- 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί,
- αλάτι, πιπέρι.
-
Για το σερβίρισμα:
- 1 φλ. γιαούρτι ή τζατζίκι,
- 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες,
- 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες,
- 3-4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο,
- 4 ελληνικές ή κυπριακές πίτες.
Βήματα
- Βήμα 1
Με ένα μαχαίρι χαράσσετε το ψαρονέφρι (φιλέτο) στη μέση και το χτυπάτε με τον μπάτη (ειδικό σφυράκι) για να πλατύνει.
- Βήμα 2
- Βήμα 3
Αν σας είναι δύσκολο να κόψετε το κρέας, τότε πείτε στον κρεοπώλη σας να το κάνει για εσάς.
- Βήμα 4
Βάζετε το κρέας στο μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το κύμινο, το μπαχάρι, την πάπρικα, τη ρίγανη, το κρασί, αλάτι και πιπέρι.
- Βήμα 5
Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και μαρινάρετε το κρέας για 2-3 ώρες.
- Βήμα 6
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Βήμα 7
Βάζετε το χοιρινό σε ένα ταψί μαζί με τη μαρινάτα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
- Βήμα 8
Μετά, γυρίζετε το κρέας και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10 -15 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Βήμα 9
Βάζετε τις πίτες σε ένα τηγάνι ή στην τοστιέρα και τις αφήνετε μέχρι να φουσκώσουν.
- Βήμα 10
Τοποθετείτε μια πίτα σε ένα πιάτο, την αλείφετε με μπόλικο γιαούρτι ή τζατζίκι, βάζετε το χοιρινό, λίγη ντομάτα, κρεμμύδι και πασπαλίζετε με μαϊντανό.