![Σολομός με μουστάρδα και βότανα](https://larnakaonline.com.cy/wp-content/uploads/2020/11/mustard-crusted-salmon.jpg)
Σολομός με μουστάρδα και βότανα
Δρ Νατάσα Παπαηρακλέους
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, RD, MSc
Ειδική επιστήμονας του Ευρωπαικού Πανεπιστημίου Κύπρου
Ιατρικό Κέντρο Δικταίον
Συστατικά
- 2 λεμόνια, κομμένα σε λεπτές φέτες, συν 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες για γαρνιτούρα
- 20 – 30 κλωναράκια διάφορα φρέσκα βότανα, συν 2 Κ ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 κ. γ. αλάτι
- 1 Κ μουστάρδα Dijon
- 1 κιλό σολομός
Βήματα
- Βήμα 1
Προθερμαίνετε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Τοποθετείτε φέτες λεμονιού σε δύο στρώσεις στο κέντρο του αλουμινοχάρτου.
- Βήμα 2
- Βήμα 3
Απλώνετε το μίγμα πάνω από τις δύο πλευρές του σολομού. Ψήνετε το σολομό για 25 λεπτά.
Πηγή: Philenews
Διαβαστε επισης