Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ένοχος για απείθεια κατά νόμιμης διαταγής δικηγόρος στη Λάρνακα
Ένοχος για απείθεια κατά νόμιμης διαταγής δικηγόρος στη Λάρνακα

Ένοχος για απείθεια κατά νόμιμης διαταγής δικηγόρος στη Λάρνακα

Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρνακας, κρίθηκε ένοχος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε υπόθεση που αφορά απείθεια κατά νόμιμης διαταγής.

Ο δικηγόρος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αντιμετωπίζοντας μία κατηγορία για μη συμμόρφωση σε διάταγμα του δικαστηρίου, σύμφωνα με το οποίο όφειλε να καταθέσει στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων της Δημοκρατίας τους ελεγμένους (προσωπικούς του) λογαριασμούς για σειρά ετών.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο έπειτα από ακροαματική διαδικασία, στην οποία κατέθεσαν συνολικά πέντε μάρτυρες κατηγορίας καθώς και τρεις μάρτυρες υπεράσπισης, τους οποίους κάλεσε ο δικηγόρος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, το αδίκημα για το οποίο κρίθηκε ένοχος ο δικηγόρος διαπράχθηκε τον Ιούλιο του 2015.

Εκδίδοντας την καταδικαστική του απόφαση, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας δεν αποδέχτηκε τη θέση που πρόβαλε ο κατηγορούμενος δικηγόρος ως δικαιολογητικό για τη μη συμμόρφωσή του στο διάταγμα του δικαστηρίου, ενώ απέρριψε και τη μαρτυρία των μαρτύρων υπεράσπισης στο σύνολό της.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το δικαστήριο ανακοίνωσε πως θα επιβάλει ποινή στον δικηγόρο την 10η Νοεμβρίου 2020. Σύμφωνα με την νομοθεσία, το αδίκημα της απείθειας κατά νόμιμης διαταγής επισύρει μέχρι και ποινή φυλάκισης δύο ετών…

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend