Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αρχίζει αυτό τον μήνα η δίκη των δύο γιατρών που κατηγορούνται για ιατρική αμέλεια
Αρχίζει αυτό τον μήνα η δίκη των δύο γιατρών που κατηγορούνται για ιατρική αμέλεια

Αρχίζει αυτό τον μήνα η δίκη των δύο γιατρών που κατηγορούνται για ιατρική αμέλεια

Απορρίφθηκε η προδικαστική ένσταση που ήγειραν οι δύο γιατροί του τμήματος Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, οι οποίοι κατηγορούνται για ιατρική αμέλεια στην υπόθεση θανάτου του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, από τα Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας. Το τραγικό συμβάν συνέβη τον Μάϊο του 2018, όταν ο άτυχος μαθητής τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ έπαιζε καλαθόσφαιρα στο σχολείο του.

Συγκεκριμένα, η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων Ηρακλή Παντελιδάκη και Κυριάκου Κυριακίδη ήγειρε προδικαστική ένσταση, υποστηρίζοντας ότι οι δημόσιες δηλώσεις που είχε κάνει σε ΜΜΕ ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου την ημέρα της τραγωδίας, ο οποίος καταλόγισε ιατρική αμέλεια στους γιατρούς για τον θάνατο του ανήλικου μαθητή, παραβίασαν το δικαίωμα των κατηγορουμένων για δίκαιη δίκη.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας προβλήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο, ωστόσο, με χθεσινή ενδιάμεση απόφασή του απέρριψε την προδικαστική ένσταση της υπεράσπισης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως τα δικαστήρια δεν επηρεάζονται από δημόσιες δηλώσεις.

Οι γιατροί Παντελιδάκης και Κυριακίδης αρνούνται ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης ορίστηκε στις 19 και 27 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε, ότι στις 11 Μαῒου 2018 ο 10χρονος Γιωργαλλή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τη μητέρα του μετά από ατύχημα που είχε στο σχολείο κατά τη διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής.

Η Αστυνομία επέρριψε ευθύνη στους δύο κατηγορουμένους για το γεγονός ότι εξέτασαν από μόνοι τους την ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο 10χρονος και διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν είχε κάταγμα, ενώ δεν ζήτησαν εξέταση της ακτινογραφίας από ειδικό ακτινολόγο, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ημέρα καθήκον στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου. Αργότερα την ίδια μέρα, το αγόρι μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο μ’ έντονους πόνους στο κεφάλι.

Σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία, στο παιδί έγινε αξονική τομογραφία και ο επί καθήκον ακτινολόγος διαπίστωσε ότι υπήρχε επισκληρίδιο αιμάτωμα στο αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο, στην πλευρά που ήταν ο τραυματισμός. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του 10χρονου, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου απεβίωσε κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend