Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας καταδίκασε χθες σε ποινή φυλάκισης 10 χρόνων, 41χρονων αφού τον βρήκε ένοχο στις κατηγορίες της παράνομης εισαγωγής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, 15 κιλών και 200 γραμμαρίων κάνναβης.

 

Μετά από περίπου 15 χρόνια, το αίτημα της Λάρνακας, για ενοποίηση του παραλιακού μετώπου Μακένζι – Μενεού, επανέρχεται στο προσκήνιο, με τη συζήτηση του θέματος ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Το θέμα συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής πριν από μερικές μέρες, με την ελπίδα αυτή τη φορά να τροχιοδρομηθούν οι διαδικασίες, ώστε να διατεθεί το απαραίτητο κονδύλι για τη διενέργεια μελέτης για κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου, που θα περνά πίσω από το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας, δίπλα από τη θάλασσα, και θα επεκτείνεται κατά μήκος της ακτής Μενεού.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Χρίστος Ορφανίδης μας δήλωσε ότι οι προοπτικές που θα δημιουργηθούν για νέες επενδύσεις στην ακτή Μενεού – Κιτίου με την κατασκευή αυτού του δρόμου θα είναι τεράστιες». Σήμερα, για να μεταβεί κάποιος στην παραλιακή περιοχή Μενεού από το Μακένζι χρειάζεται 15-20 λεπτά με το αυτοκίνητο. Με την κατασκευή του νέου δρόμου, η μετάβαση σ’ αυτή την περιοχή θα είναι θέμα μόνο μερικών λεπτών.

Ο βουλευτής Λάρνακας είπε ότι στην επόμενη συνεδρία της επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων που θα ζητηθεί το θέμα, θα κληθούν οι υπουργοί Μεταφορών και Οικονομικών για να παραθέσουν τις δικές τους απόψεις.

 

Ο Δήμος Αραδίππου διοργανώνει τελετή ονοματοδοσίας πλατείας προς τιμή του Παντελή Παντελούρη, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Αραδίππου επί 45 χρόνια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4.15 το απόγευμα. Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Νεκτάριος.

 

Στις 7:00 το βράδυ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα, πραγματοποιείται η 3η διάλεξη του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου με θέμα: «Τα πράσινα δικαιώματα του πολίτη».
Εισηγητής ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, τέως λέκτορας ΤΕΠΑΚ και τέως Επίτροπος Περιβάλλοντος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Send this to a friend