Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ο 25χρονος από τα Λεύκαρα που παραδέχθηκε στην Αστυνομία ότι μαχαίρωσε τον πατέρα του αρνείται το φόνο εκ προμελέτης
Ο 25χρονος από τα Λεύκαρα που παραδέχθηκε στην Αστυνομία ότι μαχαίρωσε τον πατέρα του αρνείται το φόνο εκ προμελέτης

Ο 25χρονος από τα Λεύκαρα που παραδέχθηκε στην Αστυνομία ότι μαχαίρωσε τον πατέρα του αρνείται το φόνο εκ προμελέτης

Αρνήθηκε ενοχή στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης του πατέρα του ο 25χρονος, από τα Λεύκαρα, ο οποίος βρέθηκε χθες στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία απαγγέλθηκε εναντίον του η κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης διαπράχθηκε στις 9 περασμένου Αυγούστου στα Λεύκαρα.

Θυμίζουμε, ότι ο νεαρός κατηγορούμενος σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας μετά τη σύλληψή του παραδέχθηκε ότι τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου είχε μεταβεί στο υποστατικό όπου διέμενε μόνος του ο 64χρονος πατέρας του Φρέντερικ Τζορτζ Κλίφορντ και τον σκότωσε με τη χρήση μαχαιριού.

Στην κατάθεσή του ο 25χρονος φέρεται να εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους σκότωσε τον πατέρα του, οι οποίοι σχετίζονται με οικογενειακά προβλήματα και διαφορές που είχαν τα μέλη της οικογένειας με τον πατέρα τους τα τελευταία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, είχε αναφέρει ότι ο λόγος που σκότωσε τον πατέρα του ήταν επειδή ο 64χρονος ζητούσε την επιμέλεια της ανήλικης αδελφής του, η οποία βρίσκεται πλέον υπό την φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας.

Το πτώμα του 64χρονου εντοπίστηκε από την Αστυνομία σε κατάσταση προχωρημένης σήψης αρκετές μέρες μετά το έγκλημα, έπειτα από καταγγελία που έκανε φιλικό πρόσωπο του θύματος, σύμφωνα με την οποία ο 64χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Το Κακουργιοδικείο όρισε την ακρόαση της υπόθεσης για τις 10 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε ο 25χρονος κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση.

Την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας αντιμετωπίζει και ο 26χρονος Ινδός, ο οποίος ομολόγησε στην Αστυνομία ότι στις 22 περασμένου Ιουλίου σκότωσε τον 33χρονο Ρουμάνο Αντρέι Πόπα.

Το πτώμα του Πόπα βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, έπειτα από υπόδειξη του κατηγορουμένου, θαμμένο σε σορό από αμμοχάλικα κοντά στην περιοχή Μακένζι.

Χθες, ο Ινδός ζήτησε νομική αρωγή και ως εκ τούτου η υπόθεσή του ορίστηκε στις 19 Οκτωβρίου για ν’ απαντήσει στην κατηγορία.

Πίσω από τη δολοφονία του Πόπα κρύβεται κύκλωμα τέλεσης εικονικών γάμων.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend