Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έμεινε ημιτελής ο παραλιακός πεζόδρομος Περβολιών
Έμεινε ημιτελής ο παραλιακός πεζόδρομος Περβολιών

Έμεινε ημιτελής ο παραλιακός πεζόδρομος Περβολιών

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σημαντική καθυστέρηση παρατηρείται στην έναρξη των κατασκευαστικών έργων, για τη Β΄ φάση διαμόρφωσης του παραλιακού πεζόδρομου Περβολιών, συνολικού μήκους περίπου ενάμισι χιλιομέτρου, που είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει από τα «σύνορα», με το Μενεού και να καταλήξει στο Δημοσιογραφικό Χωριό.

Ένα έργο το οποίο, σύμφωνα με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, θα έπρεπε σήμερα να βρισκόταν στα τελικά στάδια υλοποίησής του, αφού ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί στο κοινό τέλη του τρέχοντος έτους, με αρχές του 2021.

Η πρώτη φάση διαμόρφωσης του παραλιακού πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου Περβολιών, από τον Φάρο μέχρι το Δημοσιογραφικό Χωριό, έχει ολοκληρωθεί από το 2018.

Απαντώντας σ’ ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης, ο οποίος ζήτησε κοινοβουλευτική ενημέρωση σε ποιο στάδιο βρίσκεται η Β΄ φάση διαμόρφωσης του παραλιακού πεζόδρομου Περβολιών, το αρμόδιο υπουργείο απάντησε ότι μετά την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης του έργου (υλοποιήθηκε ως πολεοδομικό), το Τμ. Πολεοδομίας προώθησε τη διαδικασία υλοποίησης της Β΄ φάσης, η οποία από τις αρχές του 2019 βρισκόταν στο τελικό στάδιο ετοιμασίας των αναγκαίων σχεδίων, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η προκήρυξη των προσφορών για έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών.

Ωστόσο, μετέπειτα η Πολεοδομία ενημέρωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών ότι λόγω αριθμού ώριμων πολεοδομικών έργων, που έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό, ο οποίος είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με το υφιστάμενο προσωπικό του τμήματος, δεν υπάρχει η δυνατότητα ν’ αναλάβει ως Αναθέτουσα Αρχή και να υλοποιήσει το έργο εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Ως εκ τούτου, το κοινοτικό συμβούλιο ξεκίνησε σειρά διαβουλεύσεων με την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, με στόχο την προώθηση των διαδικασιών προκήρυξης των προσφορών, με χρηματοδότησή του ως πολεοδομικό έργο.

Το θέμα εξετάστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κοινοτικό συμβούλιο Περβολιών, υπό την προεδρία του Επάρχου Λάρνακας, στην οποία παρευρέθηκαν κι εκπρόσωποι του Τμ. Πολεοδομίας.

Αποφασίστηκε όπως η Πολεοδομία αποστείλει στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας σχέδιο αποτύπωσης, όπου θα φαίνονται οι επεμβάσεις που έχουν γίνει στην περιοχή, απ’ όπου θα περάσει η Β΄ φάση του παραλιακού πεζόδρομου, ενώ η Επαρχιακή Διοίκηση θ’ αναλάβει ν’ αρθούν οι παρεμβάσεις αυτές, προκειμένου να προωθηθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου.

 

 

Send this to a friend