Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τέσσερα χρόνια, μία μελέτη… για τον δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας
Τέσσερα χρόνια, μία μελέτη… για τον δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας

Τέσσερα χρόνια, μία μελέτη… για τον δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας

Βάσος Βάσου

Για πραγματική αναλγησία των κυβερνητικών τμημάτων έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Σταύρος Σταύρου στην ομιλία του κατά την πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση του τοπικού επιμελητηρίου, σχολιάζοντας το γεγονός ότι χρειάστηκαν σχεδόν τέσσερα χρόνια (!!) για τη μελέτη των κατασκευαστικών σχεδίων της Γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, που καλύπτει την τουριστική περιοχή Ορόκλινης.

Ο κ. Σταύρου είπε ότι η ανακατασκευή ολόκληρου του δρόμου εκκρεμεί εδώ και περίπου 30 χρόνια, θύμα, όπως ανέφερε, της έλλειψης βούλησης και συντονισμού μεταξύ των κυβερνητικών τμημάτων.

Εξέφρασε, ωστόσο, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κατά την τελευταία του συνάντηση με φορείς της Λάρνακας, διαβεβαίωσε ότι η κατασκευή της Γ’ φάσης του έργου έχει περιληφθεί στους κρατικούς προϋπολογισμούς του επόμενου έτους.

Ο κ. Σταύρου υπενθύμισε ότι η μελέτη για τα κατασκευαστικά σχέδια του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου, συνολικού μήκους 3,8 χιλιομέτρων, ενώ κατακυρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 με διάρκεια ολοκλήρωσης τους 24 μήνες, που και πάλι είναι αδικαιολόγητος χρόνος, εντούτοις χρειάστηκε τελικά τον διπλάσιο χρόνο. Δηλαδή, σχεδόν τέσσερα χρόνια για μια μελέτη…

«Σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε πολλές άλλες, η δικαιολογία των γραφειοκρατικών διαδικασιών δεν μας πείθει. Πρόκειται για μια πραγματική αναλγησία των κυβερνητικών τμημάτων κι εμείς δεν θα σταματήσουμε δημόσια να κακίζουμε τέτοιες πρακτικές που πλήττουν τις επιχειρήσεις και την οικονομία του τόπου μας. Δυστυχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις από τους κυβερνώντες για υλοποίηση έργων ζωτικής σημασίας με πιο ταχείς ρυθμούς, λυπούμαι να παρατηρήσω ότι ακόμα δεν έχει εξευρεθεί η φόρμουλα, ώστε τα έργα αυτά να προχωρούν εντός λογικών χρονικών πλαισίων», συμπλήρωσε.

Όσον φορά τη Δ’ φάση του υπό αναφορά δρόμου (που καλύπτει την τουριστική περιοχή Πύλας), αν και λύθηκε το χρόνιο θέμα των λωρίδων κυκλοφορίας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ είπε ότι εξακολουθούν να παρατηρούνται τρομερές καθυστερήσεις και αδικαιολόγητη κωλυσιεργία. «Το τονίζω για πολλοστή φορά, πως η περιοχή αυτή, που συγκεντρώνει το 40% των τουριστικών κλινών της επαρχίας μας, θα έπρεπε να τυγχάνει καλύτερης μεταχείρισης από το κράτος», επισήμανε ο κ. Σταύρου.

 

Send this to a friend