Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στο Δήμο Λάρνακας όλο το παλιό νοσοκομείο, εκτός από τα εξωτερικά ιατρεία
Στο Δήμο Λάρνακας όλο το παλιό νοσοκομείο, εκτός από τα εξωτερικά ιατρεία

Στο Δήμο Λάρνακας όλο το παλιό νοσοκομείο, εκτός από τα εξωτερικά ιατρεία

Εν αναμονή της γραπτής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία του παραχωρείται το διατηρητέο κτήριο του παλιού νοσοκομείου της πόλης βρίσκεται ο Δήμος Λάρνακας, προκειμένου να τροχιοδρομήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ωρίμανσης του έργου για μετατροπή του κτηρίου σε νέο δημοτικό μέγαρο.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι στο δήμο θα παραχωρηθεί ολόκληρο το κτήριο, εκτός από τα εξωτερικά ιατρεία που βρίσκονται παραπλεύρως του κτηρίου.

Οι διαδικασίες που θ’ ακολουθηθούν για ωρίμανση του έργου (προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού κτλ) θα είναι χρονοβόρες και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα διαρκέσουν πέραν των δύο χρόνων. «Περιμένουμε γραπτώς την απόφαση, ώστε να προγραμματίσουμε τα επόμενά μας βήματα. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε στο χώρο του παλιού νοσοκομείου ένα αξιοπρεπές δημοτικό μέγαρο. Δεν νοείται μια πόλη με 4.000 χρόνια ιστορία να μην έχει το δικό της δημοτικό μέγαρο. Δεν αξίζει στη Λάρνακα το υφιστάμενο δημαρχείο, σε μια πολυκατοικία της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών», επισήμανε ο Α. Βύρας.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λάρνακας, το κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα τεσσεράμισι εκατομμύρια ευρώ, συν ΦΠΑ.

Ο δήμαρχος είπε ότι υπάρχουν λύσεις για το οικονομικό και ότι γίνονται σκέψεις για είσπραξη μακροχρόνιων ενοικίων από δημοτικά κτήρια καθώς και διεκδίκηση κονδυλίων από την Ε.Ε.

Πανεπιστημιακή σχολή

———————————

Όσον αφορά το θέμα της πανεπιστημιακής σχολής, το οποίο προς το παρών μπαίνει στον «πάγο», ο Ανδρέας Βύρας δήλωσε πως για τη Λάρνακα το θέμα δεν έχει λήξει και πως θα συνεχίσει να διεκδικεί μια πανεπιστημιακή σχολή που θ’ ασχολείται με τα επαγγέλματα της θάλασσας.

«Θα ξεκινήσουμε μια νέα προσπάθεια και θα έχουμε συναντήσεις με διάφορους φορείς, έτσι ώστε να βρούμε συμμάχους στην προσπάθειά μας να φιλοξενήσουμε μια πανεπιστημιακή σχολή στην πόλη μας», σημείωσε.

Η δημιουργία της πανεπιστημιακής σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου Λάρνακας, ωστόσο πρόσφατα ανακοινώθηκε πως το θέμα δεν προχωρεί λόγω έλλειψης κονδυλίων από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend