Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ιανουάριο στη νέα δημοτική αγορά Λάρνακας
Ιανουάριο στη νέα δημοτική αγορά Λάρνακας

Ιανουάριο στη νέα δημοτική αγορά Λάρνακας

Αρχές του 2021 αναμένεται να είναι έτοιμη η νέα δημοτική αγορά της Λάρνακας που ανεγείρεται επί της εμπορικής οδού Ερμού.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου το έργο θα παραδοθεί, εξέφρασε, ωστόσο, την έντονη διαφωνία του με μικρή μερίδα καταστηματαρχών της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι τουαλέτες της αγοράς κτίζονται στην πρόσοψη του κτηρίου, απέναντι από τα υποστατικά τους. «Δεν υπάρχει καμία οπτική επαφή με τα αποχωρητήρια από το δρόμο. Υπάρχει διαχωριστικός τοίχος. Ούτε πρόβλημα δυσοσμίας θα υπάρχει. Δεν τίθεται θέμα να μετακινηθούν σε άλλο σημείο οι τουαλέτες. Στο σημείο όπου κτίζονται δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα», διαβεβαίωσε.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα έργα που εκτελούνται στη Λάρνακα με κονδύλια από τα διαθρωτικά ταμεία της Ε.Ε., ο κ.Βύρας είπε ότι η ανάπλαση του κτηρίου της Λέσχης Λ/κας, επί της οδού Ζήνωνος Κιτιέως, που θα μετατραπεί σε Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο. Στο χώρο αυτό, μεταξύ άλλων, θα φιλοξενηθούν διάφορα μουσεία από δήμους της επαρχίας Λάρνακας.

Σε σχέση με την ανάπλαση του πρώην κοινοτικού κέντρου, που θα μετατραπεί σε Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης, ο δήμαρχος της πόλης παραδέχθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στις εργασίες, αφού προέκυψαν κάποια προβλήματα με τον εργολάβο.

Ως εκ τούτου, το έργο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο.

Τα έργα ανάπλασης του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί, στο κέντρο της πόλης, ξεκίνησαν αρχές Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 18 μήνες.

Ο Α. Βύρας ανέφερε ότι προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες διαμόρφωσης δρόμων και πεζοδρομίων στο εμπορικό κέντρο για διευκόλυνση των ΑμεΑ.

Όπως είπε, τα έργα στις οδούς Αρμένικης Εκκλησίας και Κορδιγκτώνος θα ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας παραδέχθηκε πως υπάρχει ανησυχία όσον αφορά την εμπορική κίνηση στο κέντρο της πόλης με τη λειτουργία του Metropolis Mall από τον ερχόμενο Φεβρουάριο. «Είναι γι’ αυτό το λόγο», σημείωσε, «που εκτελούνται όλα αυτά τα έργα, σε μια προσπάθεια ν’ αναζωογονηθεί το εμπορικό κέντρο της πόλης μας».

Ο κ. Βύρας πρόσθεσε πως ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για πεζοδρομοποίηση κι άλλων δρόμων στο εμπορικό κέντρο.

Τα νέα γήπεδα τένις

——————————-

Αναφορικά με τα νέα γήπεδα τένις που κατασκευάστηκαν σε χώρο δίπλα από το πρώην κοινοτικό κέντρο, ο δήμαρχος είπε ότι ήδη ξεκίνησε η λειτουργία τους, ενώ σημείωσε πως βρέθηκε λύση με τα αποδυτήρια – αποχωρητήρια, με την εγκατάσταση λουόμενων κτηρίων πολύς καλής ποιότητας που πληρούν όλες τις προδιαγραφές. «Το 90% της μετακόμισης του ομίλου αντισφαίρισης έχει γίνει.

Λόγω της πανδημίας, η γαλλική αρχαιολογική αποστολή που θα συνεχίσει τις ανασκαφές στο χώρο του αρχαίου λιμανιού του Κιτίου δεν μπορεί να έλθει τη δεδομένη στιγμή στο νησί μας. Ως εκ τούτου, δεν είμαστε τόσο πιεστικοί, ώστε να μετακινηθούν άμεσα όλες οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του ομίλου από την οδό Κιλκίς στο νέο χώρο», κατέληξε ο Α. Βύρας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend