Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Βρετανός πήδηξε από παράθυρο του Δικαστηρίου Αμμοχώστου γιατί τον «έφαγαν» οι τύψεις…
Βρετανός πήδηξε από παράθυρο του Δικαστηρίου Αμμοχώστου γιατί τον «έφαγαν» οι τύψεις…

Βρετανός πήδηξε από παράθυρο του Δικαστηρίου Αμμοχώστου γιατί τον «έφαγαν» οι τύψεις…

Από παράθυρο του Δικαστικού Μεγάρου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, πήδηξε 72χρονος Βρετανός κατηγορούμενος, ο οποίος βρέθηκε χθες το πρωί στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και άσεμνης επίθεσης σε βάρος των δύο ανήλικων εγγονιών του.

Η διαδικασία αφορούσε παραπομπή του 72χρονου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, αντιμετωπίζει συνολικά τέσσερις κατηγορίες, που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και άσεμνη επίθεση (στο κάθε παιδί ξεχωριστά).

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2019, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Να σημειωθεί, ότι ο Βρετανός κατά τον επίδικο χρόνο διέμενε στην Κύπρο, καθότι η θυγατέρα του είναι νυμφευμένη με Κύπριο κι έχει δύο παιδάκια, ένα αγοράκι 11 χρόνων κι ένα κοριτσάκι 8 χρόνων, που είναι οι παραπονούμενοι στην παρούσα υπόθεση. Κι ενώ η διαδικασία βρισκόταν σ’ εξέλιξη, σε κάποια στιγμή ο κατηγορούμενος, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, άνοιξε το παράθυρο και πήδηξε απ’ αυτό, από τον πρώτο όροφο του κτηρίου και συγκεκριμένα από ύψος περίπου πέντε μέτρων. Για  καλή του τύχη, όμως, «προσγειώθηκε» πάνω σε καμπίνα σταθμευμένου αυτοκινήτου.

Στο μέρος κλήθηκε ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για περίθαλψη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει τραυματιστεί στα πόδια και στα χέρια. Η κατάστασή του είναι σοβαρή, αλλά εκτός κινδύνου. Η συνέχιση της διαδικασίας ορίστηκε για σήμερα (9/9), εφόσον βέβαια το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του κατηγορουμένου. Πάντως, εναντίον του το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, καθότι ο κατηγορούμενος επέλεξε με τον τρόπο αυτό να εγκαταλείψει την αίθουσα του δικαστηρίου.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend