Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δυσαρέσκεια εκπαιδευτικών για τις δηλώσεις Υπ.Παιδείας-«Απαράδεκτες»
Δυσαρέσκεια εκπαιδευτικών για τις δηλώσεις Υπ.Παιδείας-«Απαράδεκτες»

Δυσαρέσκεια εκπαιδευτικών για τις δηλώσεις Υπ.Παιδείας-«Απαράδεκτες»

Έντονη η δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών για τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος αναφέρθηκε σε περιπτώσεις προσώπων που «είτε δεν ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντά τους, είτε προκάλεσαν κωλυσιεργία είτε ακόμα εμπόδισαν τις εργασίες που κάναμε για τα σχολεία» ενώ έκανε λόγο για διοικητικές έρευνας και ενδεχομένως και πειθαρχικών μέτρων εναντίον τους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας.

«Ο υπουργός βάζει λάδι στη φωτιά. Δεν θα ανεχτούμε συμπεριφορές τέτοιες. Θα εκφραζόμαστε και θα λέμε αυτά που πρέπει. Δεν θα δεχτούμε φίμωση του εκπαιδευτικού κόσμου. Ο υπουργός Παιδείας όφειλε να κάνει έρευνα και να μην βγαίνει στα μέσα ενημέρωσης προκαλώντας θόρυβο. Αυτό που θέλει ο υπουργός είναι φύγει από πάνω του η δημοσιότητα και να πάει στους εκπαιδευτικούς. Δεν βλέπει τα προβλήματα», είπε.

Όσον αφορά τα κλιματιστικά στα σχολεία ο κος Χαραλάμπους είπε πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να μπουν τα κλιματιστικά και πρέπει να παρθεί πολιτική απόφαση.

«Κάθε ώρα που περνά ετοιμάζονται τα σχολεία. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα ήταν έτοιμα την Δευτέρα που θα άνοιγαν», είπε.

Σημειώνεται πως το μεσημερι της Τρίτης ο υπουργός Παιδείας θα πραγματοποιήσει διάσκεψη Τύπου.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend