Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Εξιχνιασθείσα για την Αστυνομία η υπόθεση φόνου του 64χρονου στα Λεύκαρα
Εξιχνιασθείσα για την Αστυνομία η υπόθεση φόνου του 64χρονου στα Λεύκαρα

Εξιχνιασθείσα για την Αστυνομία η υπόθεση φόνου του 64χρονου στα Λεύκαρα

Με ισόβια φυλάκιση κινδυνεύει να καταδικαστεί ο 25χρονος καθ’ ομολογίαν πατροκτόνος, από τα Πάνω Λεύκαρα, εφόσον κριθεί ένοχος στο αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης, όταν η υπόθεσή του θα παρουσιαστεί για εκδίκαση ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Όπως είναι γνωστό, η κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης δεν επισύρει άλλη ποινή εκτός από την ποινή της δια βίου φυλάκισης. Ο νεαρός πατροκτόνος, ο οποίος προφυλακίστηκε για οκτώ μέρες ως ύποπτος για φόνο εκ προμελέτης, έχει ομολογήσει τα πάντα στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, είναι απόλυτα συνεργάσιμος κι έχει προχωρήσει και στην υπόδειξη σκηνών.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η υπόθεση φόνου του 64χρονου Φρέντερικ Γεωργίου Κλίφορντ θεωρείται εξιχνιασθείσα και όταν συμπληρωθούν οι ανακρίσεις της Αστυνομίας, ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες ως προς τον περαιτέρω χειρισμό της. Εκτός απροόπτου, ο 25χρονος θα παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.

Το θύμα του στυγερού εγκλήματος ζούσε τα τελευταία χρόνια μόνο του σε λυόμενο υποστατικό έξω από τα Λεύκαρα, καθότι είχε διαφορές με τα παιδιά του (πέντε στο σύνολο). Η σορός του εντοπίστηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης από την Αστυνομία το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής. Ο 64χρονος ήταν άγρια δολοφονημένος.

Ο 25χρονος γιος του ομολόγησε ότι τον μαχαίρωσε πισώπλατα πέντε φορές μέχρι θανάτου τα χαράματα της 9ης Αυγούστου. Ο φερόμενος ως δράστης υπέδειξε στους ανακριτές και το φονικό μαχαίρι, το οποίο είχε κρύψει σε σημείο κοντά στο υποστατικό του πατέρα του. Ως κίνητρο για το φόνο, ο 25χρονος επικαλέστηκε τη βίαιη συμπεριφορά του πατέρα του σε βάρος μελών της οικογένειάς του (έγιναν καταγγελίες σε βάρος του στην Αστυνομία), αλλά και τη διαμάχη που είχαν τα παιδιά με τον πατέρα τους για τη γονική μέριμνα της μικρότερης κόρης της οικογένειας, η οποία βρίσκεται υπό την επιμέλεια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και διαμένει σε στέγη προστασίας στη Λάρνακα.

Ο Κλίφορντ ήταν διαζευγμένος με τη Γερμανίδα σύζυγό του, η οποία διαμένει στο εξωτερικό. Ο συλληφθείς κατοικούσε στα Π. Λεύκαρα, δεν είναι νυμφευμένος και το τελευταίο διάστημα δούλευε σε αγροτικές εργασίες.

«Είμαι λίγο στεναχωρημένος»

—————————————–

Μια διαφορετική πτυχή στην όλη υπόθεση δίνει ο δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος μιλώντας στο LarnakaOnline αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον καθ’ ομολογία πατροκτόνο το βράδυ της Κυριακής, περίπου μισή ώρα πριν από τη σύλληψή του.  Σύμφωνα με τον κ. Σοφοκλέους, δέχθηκε το τηλεφώνημα από τον 25χρονο στις 9.26μ.μ. της Κυριακής και του ανέφερε τα ακόλουθα: «Κύριε δήμαρχε, είμαι λίγο στεναχωρημένος, πέθανε ο πατέρας μου».

Όταν ο Δήμαρχος τον ρώτησε αν ήταν από έμφραγμα, ο ύποπτος απάντησε «δεν ξέρω». Τότε ο Σ. Σοφοκλέους, αφού τον συλλυπήθηκε, τού είπε να περάσει από το γραφείο του την επομένη το πρωί για να διευθετήσουν την κηδεία. Ο ύποπτος του απάντησε «εντάξει, θα έλθω». Ο κ. Σοφοκλέους είπε ότι ήταν φυσιολογικές οι αντιδράσεις του 25χρονου ενώ μιλούσε μαζί του στο τηλέφωνο.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend