Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εξαιρέθηκαν βασικοί υποστηρικτικοί χώροι στα νέα γήπεδα τένις της Λάρνακας
Εξαιρέθηκαν βασικοί υποστηρικτικοί χώροι στα νέα γήπεδα τένις της Λάρνακας

Εξαιρέθηκαν βασικοί υποστηρικτικοί χώροι στα νέα γήπεδα τένις της Λάρνακας

Προς διευθέτηση οδεύει το ζήτημα της έλλειψης αποδυτηρίων και αποχωρητηρίων για τους αθλητές και τους επισκέπτες των νέων γηπέδων αντισφαίρισης, τα οποία κατασκευάστηκαν σε χώρο δίπλα από το πρώην κοινοτικό κέντρο της Λάρνακας.

Απαντώντας σ’ ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης, ο οποίος ζήτησε κοινοβουλευτική ενημέρωση για τον λόγο που δεν έχει προβλεφθεί η κατασκευή αποδυτηρίων και αποχωρητηρίων στα νέα γήπεδα αντισφαίρισης, ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου σε απαντητική του επιστολή, ημερομηνίας 10 Αυγούστου 2020, αναφέρει ότι τα έγγραφα προσφορών και συμβολαίων για το συγκεκριμένο έργο, συμπεριλαμβανομένων και των σχεδίων, δεν είχαν υποβληθεί στον ΚΟΑ πριν από την προκήρυξη του σχετικού δημόσιου διαγωνισμού για σκοπούς ενημέρωσης και ελέγχου.

Όταν ο ΚΟΑ έλαβε αντίγραφο του συμβολαίου, τότε διαπιστώθηκε ότι από την κατασκευή εξαιρέθηκαν βασικοί υποστηρικτικοί χώροι, κυρίως αποδυτήρια.

Ως εκ τούτου, κατόπιν επικοινωνίας με το Δήμο Λάρνακας και τον τοπικό όμιλο αντισφαίρισης, γίνεται στο παρών στάδιο διαβούλευση μεταξύ ΚΟΑ και Δήμου Λάρνακας για διευθέτηση του θέματος. «Έχει υποβληθεί αναλυτική προεκτίμηση της δαπάνης για όλες τις εργασίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης, η οποία ανέρχεται στις 230 χιλιάδες ευρώ, πλέον Φ.Π.Α», σημειώνει ο κ.Προδρόμου, ο οποίος προσθέτει στην επιστολή του πως εκκρεμεί η απόφαση του Δήμου Λάρνακας, κατά πόσο, σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι νέες εργασίες θα ενταχθούν στο υφιστάμενο εργολαβικό συμβόλαιο ή θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.

Πάντως, θέση του βουλευτή Χρ. Ορφανίδη είναι πως ακόμα δεν έχει υποβληθεί αναλυτική προεκτίμηση της δαπάνης για τα αποχωρητήρια – αποδυτήρια. Υπενθυμίζει, δε, ότι στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας διεξάγονται συχνά διεθνείς αγώνες, οι οποίοι γίνονται κάτω από την εποπτεία της παγκόσμιας κι ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Ως εκ τούτου, η μη συμπερίληψη των αναγκαίων αυτών χώρων κάθε άλλο παρά τιμητικό θα είναι για τη Λάρνακα, καθώς θα επηρεάσει αρνητικά την προβολή της πόλης διεθνώς.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend