Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Πεπεισμένη η Αστυνομία ότι πίσω από την εξαφάνιση του 33χρονου κρύβεται έγκλημα
Πεπεισμένη η Αστυνομία ότι πίσω από την εξαφάνιση του 33χρονου κρύβεται έγκλημα

Πεπεισμένη η Αστυνομία ότι πίσω από την εξαφάνιση του 33χρονου κρύβεται έγκλημα

Στο ράφι των ανεξιχνίαστων εγκλημάτων θα τοποθετηθεί, όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση εξαφάνισης του 33χρονου Πόπα Αντρέι, από τη Ρουμανία, ο οποίος το τελευταίο διάστημα, πριν την απαγωγή του, διέμενε με τη συμβία του στη Λάρνακα.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την μυστηριώδη απαγωγή του, ο Αντρέι δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής, εξού και οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας είναι πεπεισμένοι πως πίσω από την υπόθεση αυτή κρύβεται ένα καλά σχεδιασμένο έγκλημα που δύσκολα θα εξιχνιαστεί υπό τις σημερινές συνθήκες.

Όπως πληροφορούμαστε, οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι αρχικά είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την εξαφάνιση του 33χρονου Ρουμάνου, ένας 25χρονος κι ένας 26χρονος, από την Ινδία και το Πακιστάν αντίστοιχα, τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν γραπτώς, καθότι στην πορεία των εξετάσεων δεν προέκυψαν επαρκή ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το πρόσωπο που ενδέχεται να ρίξει φως στην όλη υπόθεση συνελήφθη και κρατείται στα κατεχόμενα.

Πρόκειται για νεαρό Ινδό, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από την μυστήρια εξαφάνιση του Πόπα Αντρέι. Το άτομο αυτό, ωστόσο, κρατείται από τις «αρχές» του ψευδοκράτους με το αιτιολογικό ότι διέπραξε άλλο αδίκημα στα κατεχόμενα και είναι άγνωστο πότε κι εάν οι κατοχικές αρχές θα τον παραδώσουν στις Αρχές Ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι έρευνες της Αστυνομίας Λάρνακας για την απαγωγή του Αντρέι ξεκίνησαν από τις 23 περασμένου Ιουλίου, όταν η συμβία του κατάγγειλε πως την προηγούμενη μέρα (22/7) ο 33χρονος είχε αναχωρήσει, κάτω από πολύ μυστήριες συνθήκες, από την οικία όπου διέμεναν στη Λάρνακα μαζί με δύο αλλοδαπούς.

Σε κάποια στιγμή, ο Αντρέι επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κοπέλα του και της ανέφερε ότι οι  αλλοδαποί τον μετέφεραν σε άγνωστή του τοποθεσία, του επιτέθηκαν και τον λήστεψαν.

Έπειτα από εξετάσεις που διενήργησαν τα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, διαπιστώθηκε ότι το τηλέφωνο του ελλείποντα είχε απενεργοποιηθεί λίγα λεπτά μετά που τηλεφώνησε στη συμβία του. Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν. Ο Πόπα Αντρέι έφθασε στην Κύπρο για μόνιμη εγκατάσταση λίγες μέρες πριν την απαγωγή του. Πιστεύεται ότι οι όποιες διαφορές είχε με άλλα πρόσωπα προϋπήρχαν όταν αυτός βρισκόταν ακόμα στη χώρα του.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend