Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κύπριοι, πακέτα διακοπών & επιλογές για εσωτερικό τουρισμό
Κύπριοι, πακέτα διακοπών & επιλογές για εσωτερικό τουρισμό

Κύπριοι, πακέτα διακοπών & επιλογές για εσωτερικό τουρισμό

Σε δύο επίπεδα κινείται το κράτος προκειμένου να τονώσει τον εσωτερικό τουρισμό. Μιας και η φετινή χρονιά είναι χαμένη τουριστικά, έτσι οι περισσότεροι επιχειρηματίες του τουρισμού έστρεψαν την προσοχή τους στο εσωτερικό. Την ίδια ώρα, το κράτος προσπαθεί να τονώσει τον εσωτερικό τουρισμό.

Ήδη το υπουργείο Εργασίας έχει βάλει πρόνοια στα σχέδια ότι οι ξενοδόχοι πρέπει να δώσουν ειδικές τιμές για τους Κυπρίους προκειμένου να είναι δικαιούχοι των σχεδίων ενώ μέσω των Κοινωνικών Ασφαλίσεων προσφέρει πρόγραμμα διακοπών για τους εργαζομένους. Πρόκειται για το Σχέδιο Επιχορηγημένων Αδειών Εργοδοτουμένων 2020. Όπως αναφέρεται, επιχορήγηση θα παρέχεται σε εργοδοτούμενους που έχουν δικαίωμα σε απολαβές άδειας από το Κεντρικό Ταμείο Αδειών για το έτος άδειας 2019, νοουμένου ότι το κατά κεφαλή εισόδημα της οικογένειάς τους δεν υπερβαίνει τα €300,00 την εβδομάδα ή τα €1.300 το μήνα. Για τον υπολογισμό του κατά κεφαλή εισοδήματος της οικογένειας θα λαμβάνονται υπόψη οι ασφαλιστέες αποδοχές και των δύο συζύγων για το 2019.

Από την άλλη, το υφυπουργείο Τουρισμού προβαίνει σε καμπάνιες που προωθούν τον τουρισμό. #ΜyCyprusEscape είναι το σλόγκαν της διαφημιστικής εκστρατείας που τρέχει σε όλη την χώρα. Ήδη οι ξενοδόχοι ανακοίνωσαν ειδικές τιμές για τους Κυπρίους προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερο ντόπιο τουρισμό. Παρά τα παράπονα για υψηλές τιμές, εντούτοις ο κάθε πολίτης μπορεί να βρει τιμές που ανταποκρίνονται στην τσέπη του επικοινωνώντας απευθείας με το ξενοδοχείο για να του πει την τελική τιμή.

Επίσης, με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού το Υφυπουργείο Τουρισμού και ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) τρέχουν το πρόγραμμα «Μικρές Αποδράσεις … στα μέτρα σας» με ισχύ από τον Ιούλιο 2020 μέχρι και τον Ιούνιο 2021. Το πρόγραμμα προσφέρει πακέτα διακοπών, σε όλη την Κύπρο, για οικογένειες, ζευγάρια και μικρές ομάδες ατόμων, σχεδιασμένα με βάση εξατομικευμένες προτιμήσεις και ανάγκες. Το κοινό μπορεί να επιλέξει διαμονή σε ξενοδοχεία, οργανωμένα διαμερίσματα και αγροτουριστικά καταλύματα, που προσφέρουν ξεκούραση, διασκέδαση και ξεγνοιασιά. Η διαμονή μπορεί να συνδυαστεί με εμπειρίες όπως θεματικές διαδρομές, αθλητικές δραστηριότητες, επισκέψεις σε μουσεία και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, θεματικά πάρκα και πολλά άλλα.

Πηγή: Philenews

Send this to a friend