Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εγκαινίασε τη Λάρνακα η Wizz Air
Εγκαινίασε τη Λάρνακα η Wizz Air

Εγκαινίασε τη Λάρνακα η Wizz Air

Ο διεθνής αερολιμένας της Λάρνακας έγινε η 28η βάση της αεροπορικής εταιρείας Wizz Air, εγκαινιάζοντας χθες την άφιξη δύο αεροσκαφών της που θα σταθμεύουν στη Λάρνακα, ενώ τρίτο αεροπλάνο θα ξεκινήσει πτήσεις από τον ερχόμενο Αύγουστο.

Tο πρωί αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας οι πρώτες πτήσεις της Wizz Air, τις οποίες η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων της Κύπρου υποδέχθηκε με υδάτινες αψίδες, ενώ οι επιβάτες έγιναν δεκτοί στο τερματικό κτίριο από εκπροσώπους της εταιρείας που τους προσέφεραν αναμνηστικά δώρα της Hermes.

Συνολικά, χθες (1/7), ήταν προγραμματισμένες 20 πτήσεις, δέκα αφίξεις και δέκα αναχωρήσεις της εταιρείας από και προς Κρακοβία, Βουδαπέστη, Βιέννη, Σόφια, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοπεγχάγη και Κατοβίτσε (Πολωνία). Σε δηλώσεις της η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Μαρία Κουρούπη έκανε λόγο για «μια νέα αρχή», χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική τη χθεσινή μέρα για τα αεροδρόμια της Κύπρου, καθότι, όπως εξήγησε, έγινε πράξη η βάση της αεροπορικής εταιρείας Wizz Air στη Λάρνακα.

Η κ. Κουρούπη είπε πως ο Ιούνιος έκλεισε με 40 χιλιάδες επιβάτες από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου, ενώ τον Ιούλιο υπολογίζεται ότι θα υπάρξει ουσιαστική αύξηση στην πραγματοποίηση πτήσεων, οπόταν λογικά θ’ αυξηθεί και ο αριθμός των ταξιδιωτών. «Ανάλογα με τα  επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό σε ορισμένες χώρες, ο Ιούλιος μπορεί να φτάσει και το 40% απ’ ότι αρχικά αναμέναμε να έχουμε για τον συγκεκριμένο μήνα», πρόσθεσε.

 

Η πιο νότια βάση

Από την πλευρά της, η Zsuzsa Poos, Ανώτατη Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Wizz Air, ανέφερε ότι η Κύπρος και το αεροδρόμιο Λάρνακας είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς στο πρόγραμμα της εταιρείας και πως η Λάρνακα είναι η πιο νότια βάση που έχει αυτή τη στιγμή η Wizz.

Σύμφωνα με την κ.Poos, η εταιρεία θα εκτελεί πτήσεις από και προς 36 προορισμούς σε 20 χώρες, ενώ θα υπάρχουν περισσότερες από ένα εκατομμύριο θέσεις για το τρέχον έτος, κάτι που, όπως είπε, θα καταστήσει την Wizz Air έναν πολύ σημαντικό παίκτη στην αεροπορική κίνηση της Κύπρου. Μόνο κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου, αναμένεται να πραγματοποιηθούν συνολικά 134 πτήσεις της Wizz Air, 67 αφίξεις και 67 αναχωρήσεις εκ των οποίων οι 42 αφορούν πτήσεις της βάσης της, δηλαδή θα γίνουν από τη Λάρνακα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend