Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η κάθοδος ξένων ξενοδοχειακών κολοσσών στη Λάρνακα αλλάζει τη μοίρα της πόλης
Η κάθοδος ξένων ξενοδοχειακών κολοσσών στη Λάρνακα αλλάζει τη μοίρα της πόλης

Η κάθοδος ξένων ξενοδοχειακών κολοσσών στη Λάρνακα αλλάζει τη μοίρα της πόλης

Το μοναδικό branded boutique hotel στην Κύπρο, το Hotel Indigo της Λάρνακας ανοίγει επίσημα σήμερα (1/7) τις πύλες του, ευελπιστώντας να προσελκύσει ξένο και ντόπιο τουρισμό.

Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του ξενοδοχείο, που αποτελείται από 40 σύγχρονα δωμάτια μοναδικής αισθητικής, με απρόσκοπτη θέα την πόλη της Λάρνακας.

Το Indigo, που κόστισε περίπου εφτά εκατομμύρια ευρώ, ανεγέρθηκε στην ιστορική συνοικία του Αγίου Λαζάρου, πάνω σε δύο παραδοσιακές κατοικίες, οι οποίες ουσιαστικά έχουν μεταμορφωθεί σε μια σύγχρονη και οικεία όαση, συνδυάζοντας ιδανικά το πάντρεμα του παλιού και του νέου.

Ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματα της νέας ξενοδοχειακής μονάδας της Λάρνακας είναι και το γεγονός ότι βρίσκεται πέντε λεπτά μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, από το εμπορικό κέντρο, πλησίον της ιστορικής εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου καθώς και από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται, επίσης, το Μεσαιωνικό Κάστρο, η αλυκή, η παραλιακή οδός Πιαλέ Πασά και το ναυάγιο Ζηνοβία.

Όπως αναφέρθηκε σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη, το Hotel Indigo Larnaca θα λειτουργεί κάτω από τη διεθνή συμφωνία μεταξύ της InterContinental Hotels Group, που θεωρείται από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς κολοσσούς στον κόσμο, της εταιρείας Sunnyseeker Hospitality, που είναι μια αναπτυσσόμενη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων και της Quality Group, εκ των μεγαλύτερων εταιρειών ανάπτυξης γης κι επενδύσεων στο νησί τη δεδομένη στιγμή.

Μιλώντας στη διάσκεψη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Quality Σάββας Κάκος εξέφρασε την ισχυρή πίστη και βεβαιότητα ότι η ολοκαίνουργια συνεργασία με την InterContinental Hotels Group θ’ αφήσει το στίγμα της στον ξενοδοχειακό κλάδο της Κύπρου.

Ο κ. Κάκος ανέφερε ότι η Λάρνακα έχει όλα τα φόντα κι εχέγγυα να καταστεί στο μέλλον… το «Μονακό της ανατολικής Μεσογείου», φτάνει να το πιστέψουν και οι ίδιοι οι Λαρνακείς, υπενθυμίζοντας ότι είναι μια πόλη με ιστορία 4000 χρόνων, διαθέτει αεροδρόμιο, λιμάνι, μαρίνα και μια τεράστια έκταση συνεχιζόμενης παραλίας, από τη Δεκέλεια μέχρι και το Ζύγι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Sunnyseeker Μάριος Πολυβίου είπε ότι τα ξενοδοχεία branded boutiques είναι το μέλλον της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, σημειώνοντας ότι παρόμοιες μονάδες προγραμματίζονται και στο μέλλον στη Λάρνακα.

Όσον αφορά τη λειτουργία του Indigo, ο κ.Πολυβίου είπε ότι ήδη υπάρχουν κάποιες λίγες κρατήσεις, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι μελλοντικά το ξενοδοχείο αυτό θα μπορέσει να προσελκύσει ξένους και ντόπιους, λαμβάνοντας υπόψη τα φοβερά προτερήματά του. Μεταξύ άλλων, διαθέτει πισίνα στον 5ο όροφο με φοβερή θέα, εστιατόρια, γυμναστήρια και μπαρ με μεγάλη γκάμα κρασιών.

Τα Best Western

————————-

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Quality Group Σ. Κάκος ρωτήθηκε για τα δύο ξενοδοχεία Best Western που προγραμματίζονται στη Λάρνακα καθώς και για το Kition Tower (με πολυτελή διαμερίσματα) που προγραμματίζεται στο χώρο του πρώην ξενοδοχείου Kition, απέναντι από τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό της πόλης.

Ο κ.Κάκος είπε ότι τα δύο Best Western (το ένα θα κτιστεί επί της λεωφόρου Μακαρίου και το άλλο σε πάροδο της Ζήνωνος Κιτιέως) βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της αδειοδότησης (πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας).

«Το σίγουρο είναι ότι αυτά τα ξενοδοχεία θα γίνουν οπωσδήποτε, διότι υπάρχουν τα κεφάλαια. Δεν μπορώ, όμως, να προβλέψω πότε θα πάρουμε τις άδειες, διότι τα εμπόδια είναι πολλά», σημείωσε.

Όσον αφορά το Kition Tower, που θεωρείται ένα έργο εντυπωσιακό και μοναδικό στην Κύπρο, κι αυτό βρίσκεται στο στάδιο της αδειοδότησης. «Υπάρχει άριστη συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας, όμως θέλουμε το κάτι παραπάνω. Δεν θέλουμε χάρες. Θέλουμε, όμως, να γίνεται η δουλειά μας σωστά. Σίγουρα σαν εταιρεία κερδίζουμε με αυτά τα έργα, αλλά με αυτά τα έργα θα προσφέρουμε πολλά στην πόλη. Δεν πρόκειται για ανταγωνισμό, αλλά για συναγωνισμό. Αν πάμε καλά εμείς, τότε θα πάει καλά η Λάρνακα. Το ίδιο θα συμβεί και με το project του λιμανιού και της μαρίνας. Αν πάει καλά αυτό το μεγαλεπήβολο έργο που προγραμματίζουν οι ξένοι επενδυτές, τότε θα πάμε καλά κι εμείς», είπε με νόημα ο κ. Κάκος, προσθέτοντας πως περίπου 2000 οικογένειες περιμένουν να πάει καλά η Quality προκειμένου να ζήσουν…

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend